Ingezonden persbericht


Persbericht

7 november 2002

FileNET kondigt ondersteuning aan voor het Universal Application Network van Siebel ~ geïntegreerde oplossing maakt effectieve Enterprise Content Management mogelijk en verhoogt klanttevredenheid ~

FileNET Corporation, de toonaangevende leverancier van Enterprise Content Management (ECM) oplossingen, heeft ondersteuning aangekondigd voor het Universal Application Network, de eerste op standaarden gebaseerde, leverancieronafhankelijke oplossing voor applicatie-integratie. Het Universal Application Network is opgericht door Siebel Systems in samenwerking met toonaangevende leveranciers van software-applicaties, integratieservers en systeem 'integrators'. Siebel Systems, Inc. (NASDAQ; SEBL), is een belangrijke leverancier van multichannel e-business applicatiesoftware.

Als onderdeel van deze samenwerking, wil FileNET 'out-of-the-box' connectiviteit bieden tussen FileNET ECM en het Universal Application Network. Met deze geïntegreerde oplossing kunnen klanten tijd en geld besparen op het integreren van hun webcontent met andere bedrijfssystemen en internetapplicaties.

Het Universal Application Network biedt een gestandaardiseerde, leverancieronafhankelijke benadering voor het ontwerpen en ontwikkelen van 'end-to-end', 'best practice' bedrijfsprocessen, die worden uitgevoerd door marktleiders op het gebied van integratieservers. Het Universal Application Network is gebaseerd op XML- en webservices industriestandaarden en zorgt ervoor dat organisaties effectief 'best-in-class' applicaties, zoals FileNET's ECM-oplossingen, kunnen integreren. Daarnaast garandeert het organisaties dat zij niet gebonden zijn aan leverancierspecifieke architecturen.

Door het Universal Application Network te gebruiken als een gemeenschappelijk integratieplatform, kunnen FileNET en Siebel Systems een verbeterde geïntegreerde oplossing bieden, die zowel de 'best-practices' van Siebel Systems' bedrijfsprocesbibliotheek als FileNET's benadering van ECM in zich heeft. Het gezamenlijke aanbod biedt klanten een geïntegreerde oplossing, waarmee organisaties hun bedrijfsinformatie kunnen delen en veilig kunnen distribueren naar de verschillende applicaties en communicatie-apparaten die van belang zijn voor hun medewerkers en klanten.

"We zijn zeer verheugd dat we onze succesvolle en langdurige samenwerking met Siebel Systems kunnen uitbreiden," zei Michael W. Harris, Senior Vice President, Products and Strategy van FileNET. "Door gezamenlijk eersteklas Enterprise Content Management en applicatie-integratiemogelijkheden te bieden, leveren we toegevoegde waarde aan onze gezamenlijke klanten."

"Organisaties moeten hun bedrijfssystemen, waaronder klantbeheer, kunnen integreren met ECM, niet alleen om consistente content voor de hele organisatie te kunnen garanderen, maar ook om kostenbesparingen en productiviteitsverbeteringen te realiseren, die inherent zijn aan het stroomlijnen van content management en levering," zei Michael Straub, Alliance Technical Director van Siebel Systems. "FileNET's ondersteuning van het Universal Application Network stelt bedrijven in staat hun bedrijfsinformatie effectiever te beheren, wat resulteert in hogere opbrengsten en een verbeterde klanttevredenheid."

(380 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over FileNET
FileNET Corporation (Nasdaq: FILE) biedt bedrijven "The Substance Behind eBusiness®" met haar Enterprise Content Management oplossingen die organisaties in staat stellen een hogere productiviteit, klanttevredenheid en winst te realiseren. De oplossingen zorgen ervoor dat klanten, zakelijke partners, leveranciers en medewerkers betrokken worden bij bedrijfsprocessen en relevante content kunnen uitwisselen.

Met haar hoofdkantoor in Costa Mesa, Californië, brengt het bedrijf haar innovatieve producten in meer dan 90 landen op de markt via zowel haar eigen wereldwijde verkoopkanaal, professionele diensten en ondersteuningsorganisaties als via haar ValueNET® Partner netwerk van resellers, system integrators en applicatie-ontwikkelaars. Om meer inhoud te geven aan uw eBusiness; bezoek FileNET's website op http://www.filenet.com

Over Universal Application Network
Waar organisaties worstelen om ongelijke bedrijfsprocessen en applicaties te verenigen, is integratie van grote invloed op de omzetgroei, de productiviteit en op het zichtbaar maken van de bedrijfsprestaties. Het Universal Application Network biedt een gestandaardiseerde, leverancieronafhankelijke benadering voor het ontwerpen en ontwikkelen van 'end-to-end', bedrijfsprocessen, die worden uitgevoerd op toonaangevende integratieservers. Bovendien zijn deze bedrijfsprocessen applicatie-onafhankelijk en kunnen ze worden toegepast in een reeks verschillende applicaties die gebruikt worden in divisies en business units. Het Universal Application Network is gebaseerd op XML- en webservices industriestandaarden en stelt organisaties in staat om 'best-in-class' applicaties te selecteren. Daarnaast garandeert het organisaties dat zij niet gebonden zijn aan leverancierspecifieke architecturen. Het Universal Application Network omvat drie hoofdcomponenten:

S Best-Practice Business Process Library - Een bibliotheek van vooraf opgestelde, industriespecifieke bedrijfsprocessen die gebaseerd zijn op 'best practices'. Deze 'prebuilt', kwalitatief hoogwaardige bedrijfsprocessen van Siebel Systems kunnen worden toegepast op meerdere applicaties en binnen verschillende afdelingen, organisaties en bedrijven.

S Business Process Design Tool - Een selectie van bedrijfsproces-ontwerptools, die aangeboden worden door toonaangevende leveranciers van integratieservers voor het modelleren en configureren van bestaande bedrijfsprocessen en het creëren van nieuwe.

S Integration Server - Een integratieserver voor het uitvoeren van bedrijfsprocessen en het coördineren van de communicatie tussen applicaties onderling.

Het resultaat is een leverancieronafhankelijke oplossing voor applicatie-integratie die er voor zorgt dat organisaties snel kunnen reageren op zakelijke kansen, de prestaties van de organisatie kunnen verbeteren en de waarde van bestaande systemen kunnen verhogen.

Over het Siebel Alliance Program
FileNET is sinds januari 2001 lid van het Siebel Alliance Program en heeft voor haar CRM Integration Suite 3.0 een Siebel 7 validatie gekregen. FileNET en Siebel Systems streven naar een 'best-in-class' benadering van customer relationship en content management, door toonaangevende e-business oplossingen te combineren met content management- en business process management mogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat gebruikers niet alleen direct vanuit hun op internet gebaseerde Siebel applicaties toegang kunnen krijgen tot bedrijfsinformatie die opgeslagen is in legacy systemen en mainframes, maar ook tot elektronische- en webcontent en documenten.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Yvonne van Bokhoven of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00Fax: +31 (0) 40 235 46 01 E-mail: yvonnev/kimv@lewispr.comwww.lewispr.com

Voor meer informatie over FileNET kunt u contact opnemen met Melanie Bessem, FileNET: Tel:+31 (0) 20 543 13 45
Email: mbessem@filenet.comwww.fileNET.com

Safe Harbor Statement under the Private Securities Litigation Reform Act of 1995: This release may contain forward-looking statements that involve risks and uncertainties. Words such as "anticipates," "expects," "intends," "plans," "believes," "may," "will" and similar expressions are intended to identify forward-looking statements. Among the important factors that could cause actual results to differ materially from those in the forward-looking statements are FileNET's ability to develop, complete, introduce, market, distribute and gain market acceptance for its products and technologies in a timely manner; announcements of technological innovations, new products or product enhancements by FileNET or its competitors; general market conditions; and other factors detailed in the FileNET's filings with the Securities and Exchange Commission, including its recent filings on Forms 10-K and 10-Q.

###

Note to Editors: FileNET and ValueNET are registered trademarks of FileNET Corporation. "The Substance Behind eBusiness" is a trademark of FileNET Corporation. All other named products mentioned in this release may have been identified by trademarks or trademarks of their respective holders.

###

Siebel is a trademark of Siebel Systems, Inc. and may be registered in certain jurisdictions. All other product and company names mentioned are the property of their respective owners and are mentioned for identification purposes only.

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com