Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 7 november 2002
Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Inbraak in garagebedrijf
02-775249
Almelo Goossenmaatweg
Dinsdag 5 november tussen 7 en 14 uur
Bij de politie werd gemeld dat er een auto op een oprit zou staan en de doorgang blokkeerde aan genoemde locatie. Nadat de eigenaar van een garagebedrijf ter plaatse kwam, bleek dat er in zijn bedrijf was ingebroken. Nadat een deur met grof geweld uit de scharnieren werd getrokken werd toegang verkregen tot het pand. Een in het pand staande auto werd door de dader(s) verplaatst naar de oprit, zodat de weg voor hen vrij was. Daarbij is deze auto zwaar beschadigd. Uit het bedrijf werd voor enkele duizenden euro's aan onderdelen weggenomen, waaronder een 15-tal motorblokken.


Aanhouding ter zake vervoer inbrekerswerktuig
02-775574
Aadorp Bedrijvenpark Twente
Donderdag 7 november 03.50 uur
Werd door beveiligingsmedewerkers van een bedrijf gemeld dat daar een onbekende man in het pand was overlopen en door hen werd opgehouden. Ter plaatse bleek dat de man een valse naam had opgegeven. In zijn auto, die naast het pand stond werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen, zoals schroevendraaiers, draadtangen en zaklampjes. Tevens meerdere autoradio's waarvan de herkomst onbekend is. De verdachte, een 30-jarige Almeloër, werd hierop aangehouden op grond van de APV; het vervoeren van inbrekerswerktuigen. Hij is ingesloten voor nader verhoor. Tevens had de verdachte nog een tweetal vonnissen openstaan. Zijn auto werd in beslag genomen voor onderzoek. Deze bleek ook nog eens niet verzekerd en niet APK gekeurd te zijn.


Aanhouding ter zake gevaarszetting verkeer
02-775539
Nijverdal Louis Pasteurstraat
Woensdag 6 november 22.25 uur
Surveillerende agenten gingen naar genoemde locatie vanwege een melding dat er op het industrieterrein gecrost zou worden. Ter plaatse zagen zij dat een auto tegen een lantaarnpaal was gereden en door enkele jongelui geprobeerd werd los te trekken. De automobilist, een 19-jarige Nijverdaller, bekende dat hij samen met een aantal kameraden met de auto op het industrieterrein was en daar de auto een aantal keren had laten spinnen. Toen hij door een bocht reed op het natte wegdek verloor hij de macht over het stuur en kwam tegen de lichtmast. De verdachte is aangehouden en kon na verhoor huiswaarts. Zijn auto is in beslag genomen en het kentekenbewijs ingenomen vanwege de schade. Proces-verbaal ter zake verkeersgevaarlijk gedrag wordt opgemaakt.

Hond vergiftigd
02-085495
Almelo
Tussen dinsdag 5 en woensdag 6 november
Een 34-jarige Almeloër, eigenaar van een hond, maakte bij de politie melding van vergiftiging van zijn hond. Hij had zijn hond dinsdagavond aangelijnd uitgelaten bij de Wielerbaan aan de Windmolenbroeksweg. Verder loopt de hond regelmatig bij hem in de tuin aan de W van Konijnenburgstraat. Op woensdagmiddag werd zijn hond zo ziek dat hij de dierenarts opzocht. Deze constateerde na onderzoek dat de hond was vergiftigd. Het gaat slecht met de hond en deze zal het vermoedelijk niet overleven. De politie waarschuwt hondenbezitters in genoemde omgeving goed op hun viervoeters te letten. Mogelijk dat iemand daar gif heeft uitgezet.


Bromfietscontrole
02-085375
Holten Markeloseweg
Woensdag 6 november tussen 7.30 en 8.15 uur
Tijdens een bromfietscontrole aan genoemde locatie werden in totaal 10 bromfietsen gecontroleerd op de rollentestbank. Daarvan hadden en 5 een te groot vermogen. Tegen de eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt.