Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-11-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 7 november 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Leek: controle veiligheidsgordels
In Leek, Marum en Zevenhuizen zijn woensdag ongeveer 400 bestuurders en inzittenden van personenautos gecontroleerd op het dragen van de gordel. Dit resulteerde in 21 bekeuringen van 40 Euro. In de overige gevallen werd de gordel wel gedragen.

Winschoten: vijf jongens naar HALT
Vijf jongens uit Winschoten in de leeftijd van 11 tot 12 jaar zijn woensdagmiddag voorgedragen voor HALT, nadat ze waren betrapt op het vernielen van circa zes ramen ramen in het pand van de voormalige pizzeria aan de Piet Heinlaan in hun woonplaats. Het pand is op verzoek van de politie afgedicht.

Musselkanaal: bromfietser moet rijbewijs inleveren Een 38-jarige bromfietser uit Mussel moest woensdagavond zijn autorijbewijs inleveren, nadat hij voor de derde keer in een half jaar tijd werd betrapt op het rijden onder invloed. Woensdagavond werd hij door de politie gecontroleerd op de Kruisstraat in Musselkanaal Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol. De ademtest aan het politiebureau wees uit dat hij ongeveer 1.3 promille in zijn bloed had. Zijn bromfiets is bij het politiebureau gestald. Hij moet nog aantonen dat de bromfiets is verzekerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Uithuizen: asielzoeker aangehouden voor mishandeling Een 19-jarige asielzoeker van het AZC in Uithuizen is woensdagmiddag aangehouden omdat hij een 18-jarige medebewoner had mishandeld. De man had onder meer het slachtoffer flink in een vinger gebeten. De politie werd gewaarschuwd dat beiden met elkaar slaags waren geraakt. Vermoedelijk wilde de verdachte de mobiele telefoon pakken van het slachtoffer. Toen het slachtoffer dit wilde voorkomen sloeg de ander van zich af. De man is

Groningen: fietser gewond na aanrijding
Op het Vrijheidsplein is woensdagavond een 42-jarige man uit Groningen bij een verkeersongeval gewond geraakt. De stadjer verleende op zijn fiets geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 75-jarige man uit Groningen, waarna hij werd aangereden. De fietser kwam ten val en is hij met enkelletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de aanrijding opgenomen.

Groningen: jongens stelen kratten bier
De politie heeft woensdagmiddag in een supermarkt aan het Damsterdiep vier jongens in de leeftijd van 14, twee keer 15 en 16 jaar, allen uit Groningen, aangehouden voor diefstal van acht lege kratten bier. De knapen hadden de kratten bier bij een woning aan de Slachthuisstraat weggenomen en ingeleverd bij de supermarkt. De jongens hadden pech, omdat de eigenaar en een getuige de diefstal hadden gezien. Nog voor de jonge dieven de tegoedbon voor de ingeleverde kratten konden verzilveren, werden ze in de winkel aangesproken. Vervolgens werden de jongens door de gealarmeerde politieagenten meegenomen naar het politiebureau. De vier bekenden de diefstal samen te hebben gepleegd. Zij worden overgedragen aan bureau HALT, waar zij een alternatieve straf zullen ondergaan.

Groningen: verdachten aangehouden voor inbraak
De politie heeft woensdagochtend op het Floresplein een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak in een activiteitencentrum. De politieagenten zagen de verdachte uit een raam klimmen, waarna de man werd aangehouden. Uit het centrum bleken onder meer een computer, twee printers, schaakklokken en twee laptops weggenomen. Vervolgens werd woensdagmiddag in de Soerabajastraat een onderzoek in de woning van de verdachte ingesteld. Daar trof de politie de buit van de inbraak uit het activiteitencentrum aan. Ook werd een hoeveelheid schoonmaakspullen aangetroffen, die afkomstig waren bij een inbraak op dinsdagavond bij een buurtstichting aan het Floresplein. Tussen de gestolen goederen trof de politie een 31-jarige man uit Groningen aan. Omdat de politie het vermoeden had dat bij de inbraak in het activiteitencentrum een mededader in het spel moest zijn, werd ook deze stadjer aangehouden. Beide inbrekers zijn ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man beledigt agent
De politie heeft woensdagavond op de Expositielaan een 33-jarige man uit Tolbert aangehouden voor belediging. De verdachte zat als passagier in een personenauto toen de bestuurder van het voertuig een bekeuring kreeg uitgereikt. De Tolberter was het kennelijk niet eens met de beslissing van de agent, waarna hij de politieman uit schold. Hierop werd de verdachte aangehouden. Bij de aanhouding verzette hij zich hevig. De man kon uiteindelijk door meerdere agenten in de boeien worden geslagen. De Tolberter kon na verhoor met een proces-verbaal op zak weer naar huis.

Groningen: alcoholcontrole levert twee aanhoudingen op Een alcoholcontrole op de Paterswoldseweg en Laan 1940-1945 heeft woensdagavond geleid tot twee aanhoudingen. Een 49-jarige man uit Groningen bleek 0.65 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Een 40-jarige vrouw uit Groningen had 0,9 promille alcohol in haar bloed. Beide bestuurders kregen een dagvaarding uitgereikt. Tegen hun wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij de controle werd van 675 bestuurders een blaastest afgenomen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)