Tridion zet Honda websites in een hogere versnelling

Content management oplossing geïmplementeerd in alle Europese vestigingen

Amsterdam, 7 november 2002 Honda Motor Europe heeft het content management systeem van Tridion geselecteerd voor het beheer van de websites binnen de diverse business units.

Het systeem van Tridion verhoogt de snelheid waarmee Honda informatie op de sites kan actualiseren. Tegelijkertijd worden kosten gereduceerd doordat de verschillende units content eenvoudiger kunnen hergebruiken. Honda realiseert hiermee tevens een consistente lay-out en merkbeleving voor haar 52 Europese websites.

Tot op heden is de meeste content afkomstig van het hoofdkantoor van Honda. De informatie over nieuwe ontwerpen en modellen werd via een CD-Rom gedistribueerd aan de verschillende business units. De verantwoordelijkheid voor het actualiseren van de verschillende sites lag bij de individuele webmasters, met als gevolg dat details moeizaam en inconsistent werden gepubliceerd.

Honda heeft elf content management systemen bekeken en uiteindelijk gekozen voor de software van Tridion vanwege de meertalige, multi-site capaciteiten en het uitgebreide Europese support-netwerk.

Voor een multinationale organisatie als Honda is het een uitdaging om de informatie up-to-date en consistent te houden voor zoveel verschillende websites , zegt Paul Myerscough, hoofd Europese IS van Honda Motor Europe. Elke keer als er een detail verandert, moet elke regio veranderingen aanbrengen op individuele pagina s in verschillende talen. Als er nu een aanpassing wordt gedaan op een site, dan zal deze automatisch doorgevoerd worden in alle andere relevante sites, in de lokale taal. We hoeven dus maar één keer de content te creëren om deze meerdere keren te gebruiken.

De informatie van Honda werd voorheen nooit opgeslagen op een centrale plaats. Daardoor kon het niet op een effectieve manier hergebruikt worden, met als gevolg dat er geen overeenstemming was in stijl en aanpak , aldus Jos Dikhoff, CEO van Tridion. Het nieuwe systeem geeft Honda de mogelijkheid om dezelfde content efficiënter in te zetten binnen haar verschillende bedrijfswebsites, maar ook in andere media als brochures en mobiele apparaten, zoals telefoons en PDA s.

Tridion wordt in eerste instantie geïmplementeerd bij vijf business units van Honda. De site van European Engine www.honda-engines-eu.com is inmiddels live in drie verschillende talen. Honda Accessories, Honda Europe Parts, Honda Racing Development en de auto-site van Honda Motor Europe South (Frankrijk, Italië en Spanje) zijn nog dit jaar aan de beurt. In de loop van 2003 zal Honda de andere sites overzetten op de software van Tridion.

Over Tridion
Tridion is een toonaangevende Europese leverancier van geavanceerde, op XML gebaseerde enterprise content managementsoftware. Tridions oplossing, Tridion R5, helpt bedrijven effectief, efficiënt en maximaal gebruik te maken van al hun content.

Tridion R5 biedt bedrijven de mogelijkheid tot een geïntegreerde aanpak van hun content, gebruikmakend van verschillende bronnen en kanalen. Daarnaast kan alle content in meerdere formaten en talen beheerd en geleverd worden aan talrijke websites, kanalen en online applicaties.

Tridion s unieke single sourcing en Blueprint Management functionaliteit biedt bedrijven een directe en hoge return-on-investment op hun complexe content management infrastructuren.

Veel bekende multinationals gebruiken de software van Tridion als de basis van hun internetactiviteiten, waaronder ADAC, Akzo Nobel, AXA, Blackwell Publishers, Carrefour, Canon Europe, Garnier (Group L'Oréal), GE Access, Heineken, Honda Europe, ING Real Estate, KLM, Open University (UK), Puratos, Scania, Smurfit Communications, Oriënt Express en Unilever. Het hoofdkantoor van Tridion is gevestigd in Amsterdam; het bedrijf heeft daarnaast nog kantoren in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, Stockholm, Zürich en de VS. Meer informatie kunt u vinden op www.tridion.com

Voor meer informatie
Tridion
Miranda van der Voort
020-2010500
miranda.vandervoort@tridion.com

Whizpr
Willemijn Vader
0317-410 483
tridion@whizpr.nl