Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 7-11-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanhouding bekende politie
EMMELOORD Een 37-jarige man zonder vaste woonplaats is woensdagmiddag na een zoektocht van de politie op De Deel aangehouden op verdenking van onder andere winkeldiefstal. Personeel van een winkel in Nagele had de man betrapt op diefstal. De verdachte wilde de komst van de politie niet afwachten, gaf het gestolen goed (kantoorartikel) terug en zei geld te halen, aldus de verbalen. Maar hij kwam niet terug. De agenten gingen op zoek naar de verdachte die bekend staat bij de politie, en vonden hem iets later in Emmeloord. De man is in verzekering gesteld, omdat de politie vermoedt dat hij meer op zijn kerfstok heeft. Zijn zaak is in onderzoek.

Aanhouding voor alcohol
ALMERE Een 48-jarige automobilist uit Biddinghuizen is woensdagavond op de Zeewolderweg aangehouden, omdat hij verdacht werd van het rijden onder invloed. Na een melding dat een auto van het taluut gereden was, ging de politie daarheen. De agenten zagen onderaan het taluut een auto met de achterkant in de struiken. Toen zij de bestuurder die niet gewond was, aanspraken, roken zij alcohol. De 48-jarige is aangehouden. Op het politiebureau weigerde de verdachte mee te werken en na herhaaldelijk vorderen, moest deze de ademanalyse doen. Een promillage van 1,34 werd vastgesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. De inwoner van Biddinghuizen is met een rijverbod van 6 uur heengezonden. Zijn auto is weggesleept.

Ongeval
DRONTEN Binnen de gemeente raakte een 45-jarige man uit Nagele zwaar gewond aan zijn hand. De man was bij een rooier op het land aan het werk, toen deze vast kwam te zitten bij de band. Hij is bevrijd en per GGD-ambulance onder politiebegeleiding naar het Sophiaziekenhuis gebracht. Ook de brandweer verleende assistentie.

Aanrijdingen op de A6
ALMERE Woensdagochtend was een 21-jarige automobilist op de A6 richting Amsterdam betrokken bij een aanrijding. Volgens getuigen was de man met zijn auto in de berm geraakt, vervolgens het macht over het stuur kwijtgeraakt en op de linkerkant van de rijbaan terechtgekomen. De brandweer bevrijdde de man uit zijn auto en de GGD bracht hem naar het Flevoziekenhuis. De 21-jarige werd na behandeling uit dit ziekenhuis ontslagen. Het verkeer ondervond ongeveer een uur hinder; dit werd via de uitvoegstrook geleid. Rijkswaterstaat zorgde voor borden.
Later vond in de andere richting (Lelystad) een kopstaartbotsing plaats. Een 37-jarige automobilist uit Amsterdam botste achterop zijn voorganger. De 37-jarige en de bestuurder en inzittenden van de voorste auto zijn ter plaatse door GGD-personeel onderzocht. Een bergingsbedrijf sleepte beide voertuigen weg. Waarom de 37-jarige botste, is nog niet bekend.

Aanrijdingen op andere wegen
EMMELOORD Op de Nagelerweg vond woensdagavond een botsing tussen drie auto`s plaats. Daarvoor moest een 58-jarige bestuurster uit Emmeloord met borstpijn naar het ziekenhuis. Vermoedelijk zag een 33-jarige automobiliste uit Blankenham die op de Havenstraat richting de Nagelerweg reed, de van rechtskomende 58-jarige bestuurster op de Nagelerweg over het hoofd en botste op deze auto. De 58-jarige botste vervolgens op een voor haar tegenmoetkomende auto van een 42-jarige inwoner van Emmeloord. De politie onderzoekt deze aanrijding. URK Op de Urkerweg raakte woensdagavond een 17-jarig meisje uit Emmeloord gewond na een aanrijding. Het meisje reed met een 16-jarige meisje (de bestuurster) op een snorfiets op het fietspad naast de Urkerweg zuidwestwaarts. Een 56-jarige automobilist uit Emmeloord reed op dezelfde weg noordoostwaarts en wilde linksaf de Kometenlaan in. Volgens getuigen kwamen beide voertuigen stapvoets met elkaar in botsing. Het meisje is ter controle naar het Dr. Jansenziekenhuis gebracht. De bestuurster van de snorfiets kreeg een boete, omdat zij geen geldig certificaat had.

Easy Rider in buurt school
ALMERE Woensdagochtend controleerde de politie bromfietsen in de buurt van een school en het Stationsplein. In totaal zijn 5 bromfietsers bekeken en in totaal deelden de agenten 6 boetes uit: daarvan waren 4 voor het niet hebben van een verzekering en het niet ter plaatse kunnen tonen van het verzekeringsbewijs.

Boetes voor door rood
EMMELOORD Een motorrijder besteedde woensdagochtend extra aandacht aan verkeer bij de verkeerslichten op de Acacialaan. Hij zag daar 9 fietsers en 1 auto door het rode licht rijden. Allen kregen een boete.

Boetes voor "sluipverkeer"
DRONTEN Woensdagochtend controleerde de politie verkeer op de Wisentweg en Elandweg. Zij hield deze controle, omdat zij meerdere meldingen gehad had van sluipverkeer en te hard rijden. In totaal zijn 19 bekeuringen uitgedeeld. Daarvan waren 16 voor sluipverkeer, 2 voor het niet dragen van een gordel en 1 voor een lekke uitlaat.