Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 7-11-2002
1e persbericht van donderdag 7 november 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man beroofd bij pinautomaat
Een 26-jarige Eindhovenaar is woensdag rond 20.30 uur bij een pinautomaat op het Winkelcentrum Woensel beroofd van 500,=. De man was bezig geld te pinnen toen een negroïde man van ongeveer 20 jaar oud hem van achter benaderde. De man bedreigde hem met een mes en dwong hem 1000,= te pinnen. 500,= was echter het hoogste bedrag dat het slachtoffer kon pinnen. Daar nam de dader genoegen mee en hij verdween met het geld in de richting van de Diekirchlaan.

Eindhoven: Diefstal met geweld
Op de Boschdijk is woensdag om 21.30 uur een 19-jarige Eindhovenaar van zijn gsm beroofd. De man fietste ter hoogte van Philips Nederland toen zijn telefoon afging. Hij stopte en nam op. Een man van ongeveer 35 jaar oud kwam aangefietst en vroeg hem hoe laat het was. Meteen daarna kreeg het slachtoffer een klap in het gezicht en hij moest zijn gsm afgeven. De dader ging er met de telefoon vandoor. Hij reed op een mountainbike. Het slachtoffer bleef achter met een dik oog.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Op de kruising Hurksestraat Noord Brabantlaan is woensdag tussen 16.00 en 18.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 42 bekeuringen uitgeschreven. 39 voor het rijden door rood, 2 voor het niet volgen van het goede voorsorteringsvak en 1 omdat een auto niet apk-gekeurd was.

Deurne: Man aangehouden voor drugs
Op het politiebureau in Asten is woensdag om 17.10 uur een 19-jarige man uit Deurne aangehouden. De man woont bij zijn ouders in Deurne. In zijn slaapkamer werden meer dan honderd, vermoedelijk, XTC-pillen gevonden. Ook werden een zakje met wit poeder en een imitatie-pistool gevonden. De man is voor onderzoek ingesloten.

Asten: Verdachten diefstal aangehouden
Woensdagmiddag zijn een 16-jarige meisje en een even oude jongen uit Asten aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij op 26 oktober drie flessen wijn en een fles jenever hebben weggenomen uit een zorgcentrum in Asten. De politie was de twee op 26 oktober al met de drank tegengekomen maar toen was het verhaal dat ze de drank hadden gekocht. Later bleek dat de drank was gestolen. De twee drankdieven zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Bergeijk: Woninginbraken
Woensdag is in drie woningen in Bergeijk ingebroken.


- Bij een woning aan de Buchtdwarsstraat werd een raam opengebroken. Er verdwenen een flatscreen en enkele sieraden.


- Bij een woning aan de Tamboer werd de ruit van de achterdeur vernield. Hier mist de bewoner sieraden.


- In dezelfde straat verdwenen een videocamera, sieraden en geld, 500,=. Hier was de achterdeur opengebroken.

Hapert: Auto weg
Bij een woning aan Dalem is woensdag tussen 16.00 en 16.30 uur een grijze Mitsubishi Pajero met het kenteken JL-NH-64 weggenomen. De sleutels van de auto zijn weggenomen. Deze lagen op de keukentafel en de achterdeur was niet afgesloten.

Valkenswaard: Jongen verdacht van diefstal of heling In de achtertuin van een woning aan de Kroonhof is woensdag om 17.15 uur een 17-jarige jongen uit Valkenswaard aangehouden. In de tuin en in het schuurtje werden door de politie onderdelen van een gestolen auto gevonden. Er werden ook een gestolen fiets en drie autoradios gevonden. De jongen is voor onderzoek de cel ingegaan en de gevonden spullen zijn in beslag genomen. Op een ander adres in Valkenswaard, een garage bij een woning aan de Kardinaal de Jongstraat werden ook spullen van de gestolen auto gevonden. Ook deze zijn in beslag genomen. De zaak wordt uitgezocht en er worden meer aanhoudingen verwacht.

Veldhoven: Onder invloed
Op de Lariksbeek is donderdag om 3.00 uur een 37-jarige Veldhovense vrouw aangehouden. De vrouw reed in een auto en had gedronken. Ze blies bijna 1,65 promille. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt. Haar rijbewijs moest ze inleveren.