Gemeente Oud-Beijerland

Algemene Beschouwingen Politieke Partijen

Maandag 4 november kwam de raad in vergadering bijeen voor de behandeling en vaststelling van de begroting 2003 - 2006. De vergadering begon om 13.30 uur en bestond uit twee delen, namelijk: de algemene politieke en financiële beschouwingen van de verschillende politieke partijen over de begroting 2003 - 3006 en de reactie van het college hierop. Door de verschillende politieke partijen is een aantal moties en amendementen ingediend. Aan het eind van de avond is hierover gestemd en is de begroting 2003 - 2006 vastgesteld.

De Algemene Beschouwingen van de politieke partijen kunnen via de onderstaande icoontjes bekeken worden. Tevens kan ook de begroting 2003 - 2006 via deze site bekeken worden.

BINT

SGP

VVD

PvdA

download

download

download

download

CDA

D66

ChristenUnie

GroenLinks

download

download

download

download

Bodemsanering Havenkwartier

INFORMATIE OVER BODEMSANERING HAVENKWARTIER

In de Openbare bibliotheek de Lindenhoeve (Steenenstraat 24) ligt een dossier over het Havenkwartier (voormalig gasfabrieksterrein en voormalig Masterfoodsterrein) voor geïnteresseerden ter inzage. In het dossier zijn de belangrijkste stukken terug te vinden over de bodemsanering. Een aantal van deze documenten zijn ook te raadplegen via deze site.
De openingstijden van de bibliotheek zijn: ma. 13.30 - 20.00 uur; di. 10.00-17.00 uur; wo. 13.30-20.00 uur; do. 10.00 - 17.00 uur vr. 13.30 uur - 20.00 uur en za. 10.00-13.00 uur. Nieuwe onderzoeksresultaten en andere ontwikkelingen rondom de bodemsanering van het Havenkwartier worden via de gemeentelijke informatierubriek in de Schakel en via deze site bekend gemaakt.

Beantwoording vragen door provincie d.d. 1 juli 2002

Reactie burgemeester en wethouders op antwoorden van provincie over bodemsanering Havenkwartier d.d. 9 juli 2002

Informatiefolder bodemsanering Havenkwartier

Advies GGD d.d. 8 juli 2002 i.z. bodemverontreiniging gasfabriekterrein

Verslag informatieavond Havenkwartier en omgeving op 16-07-2002

Drinkwater voldoet aan normen Waterleidingbesluit

Antwoorden op vragen bewoners van voorlichtingsavond

Vervolgvoorlichtingsbijeenkomst Havenkwartier 7 oktober aanstaande

B&W besluit bodemonderzoek Havenkwartier

Drinkwateronderzoek

Afgevoerde boottrailers

Aan de Bordewijkring stond op de openbare parkeerplaats al geruime tijd een tweetal boottrailers geparkeerd. Omdat het op grond van artikel 5.1.5. lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening verboden is om een aanhangwagen of ander dergelijk voertuig langer dan drie dagen achtereen op de openbare weg te plaatsen, is de eigenaar per brief gesommeerd de trailer voor 31 oktober te verwijderen. Dit is niet gebeurd, zodat op deze datum het voertuig door de gemeente is afgevoerd naar het gemeenteterrein aan de Prinses Irenestraat. De eigena(a)ar(en) kan/kunnen de trailers terug krijgen na betaling van alle door de gemeente gemaakte kosten.

Begroting op website

BEGROTING OUD-BEIJERL@ND OP INTERNET

Zoals u weet, stemde de gemeenteraad afgelopen maandag in de begroting 2003 - 2006. Vele belangstellenden volgden de discussies en de stemming over de voorstellen, moties en amendementen op de publieke tribune.

Wellicht was u verhinderd, maar bent u toch benieuwd naar de financiële situatie van uw gemeente. Dan kunt u op deze website de begroting, het collegeprogramma en het raadsprogramma nalezen. Het is de bedoeling dat op korte termijn ook de algemene politieke en financiële beschouwingen van de raadsfracties op de website geplaatst worden. U heeft dan de gemeentelijke begroting in één oogopslag!

Commissievergaderingen

Ter voorbereiding van de raadsvergadering van maandag 25 november, vindt een viertal commissievergaderingen plaats. De vergaderingen beginnen om 20.00 uur in het gemeenthuis van Oud-Beijerland (W. van Vlietstraat 6). U ben van harte welkom om één of meerdere vergaderingen bij te wonen.

Op maandag 11 november oktober komen de leden van de Oud-Beijerlandse Senioren Advies Raad in vergadering bijeen (aanvang 14.00 uur). De voorzittershamer wordt gehanteerd door mevrouw J.K. Lempers-van Liere. De agenda luidt als volgt:
1. Opening;

2. Verslag van 7 oktober 2002;

3. Mededelingen;

4. Verzonden en ontvangen stukken:
Periode oktober/november

5. Begeleidingscommissie Vervoer Lokaal;

6. Voortgang ouderenbeleid;

7. Voortgangsrapportages:
werkgroep Wonen en Omgeving;
werkgroep Welzijn;

8. Rol en taken OSAR;

9. Taakbespreking werkgroepen;

10. PR-commissie;

11. Wat verder ter tafel komt;

12. Rondvraag;

13. Sluiting.

De commissie Ruimtelijke en Economische Zaken vergadert eveneens op maandag 11 november. Tijdens deze vergadering worden onder voorzitterschap van de heer P. Tieleman (PvdA) de volgende onderwerpen besproken:

1. Opening;

2. Vaststelling notulen van de vergadering van 14 oktober 2002;
3. Stukken ter advies:
planpresentatie door de heer Hagg, architect van HBG, over de woningbouwontwikkeling c.a. in HBG-deel Havenkwartier; concept-projectenboek Groen blauw;
beslissing op ingediende planschadeverzoeken; najaarsmarap (managementrapportage);

4. Stukken ter informatie:
RIHW;
offerte Grontmij voor bestemmingsplan De Hoogerwerf; tweede verlenging intentieovereenkomst Havenkwartier (HBG-deel); actielijst;

5. Stukken ter gedachtewisseling;

6. Rondvraag;

7. Sluiting.

Op dinsdag 12 november vergadert de commissie Openbare Werken. Voorzitter is de heer J.W.J. van Sintmaartensdijk (CDA). De agenda is als volgt samengesteld:

1. Opening;

2. Vaststelling verslag vergadering van 8 oktober 2002;
3. Mededelingen:
mededelingen voorzitter;
mededelingen portefeuillehouder.

4. Stukken ter advisering:
selectie onderzoeksbureau nader bodemonderzoek terrein voormalige gasfabriek. Aan de orde komen:
toelichting op onderzoeksvoorstel door bureau Royal HASKONING; reactie van onderzoeksbureau op vooraf gestelde vragen en voorstellen van commissieleden;
discussieronde;
advies commissieleden over het onderzoeksvoorstel; najaarsmarap 2002;
begraafplaats uitbreiding columbarium;

5. Stukken ter informatie (een selectie):
reactie HBG over de haalbaarheid verwijderen teersloot; VNG-ledenbrief over herstraattarieven telecombedrijven; informatiebrief afsluiting Ooststraat;
informatienotitie Van Speijkstraat;
benoeming commissaris NV Waterbedrijf Europoort; informatiebrief aanpassing kruispunt Ooststraat - Prins Bernhardstraat;
voortgangsrapportage rioleringsplannen en -werken per 31 december 2001;
startconferentie wonen, zorg en welzijn;
geluidhinder reconstructie N217;
rapportage voegwerk 'Even Buiten';
tekeningen doorstromingsmaatregelen/busbaan N217;
6. Gedachtewisseling met portefeuillehouder: notitie Burgemeester Diepenhorstsingel;

7. Rondvraag;

8. Sluiting.


Tot slot vergaderen de leden van de commissie Algemene Zaken op woensdag 13 november. Voorzitter is de heer R. Toes (SGP). De agenda vermeldt de volgende onderwerpen:
1. Opening;

2. Presentatie Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR);

3. Vaststelling verslag commissievergadering van 16 oktober 2002;
4. Mededelingen:
Mededelingen voorzitter;
Mededelingen portefeuillehouder.

5. Stukken ter advisering aan de raad:
najaarsmarap 2002;

6. Stukken ter informatie:
2e administratieve wijziging begroting 2002 - 2005; brief Gedeputeerde Staten over de bestuurlijke toekomst gemeenten in de Hoeksche Waard;

7. Gedachtewisseling:
activiteiten Moods;

8. Rondvraag;

9. Sluiting.


De op donderdag 14 november geplande vergadering van de commissie Onderwijs, Sport en Recreatie gaat wegens het ontbreken van voldoende urgente agendapunten niet door!

Wilt u de gemeentelijke politiek eens van dichtbij volgen? Dan nodigen wij u van harte uit (één van) deze commissievergadering bij te wonen op de publieke tribune.

Tijdens de commissievergaderingen kunt u tevens gebruik maken van het spreekrecht. Spreekrecht kunt u tot uiterlijk 16.00 uur op de dag van de vergadering telefonisch of schriftelijk aanvragen, telefoon 646566. Bij de receptie van het Gemeentehuis ligt hiervoor een formulier gereed.

Zowel tijdens de vergadering van de commissie Ruimtelijke en Economische Zaken als de commissie Openbare Werken komt het Havenkwartier aan de orde. In dit verband zijn naast overige belangstellenden uiteraard ook bewoners van de Oosterse Gorzen van harte welkom!

Bekendmakingen

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland geven kennis van het feit dat het college van burgemeester en wethouders van plan is om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:
* het vergroten van een woning aan de Den Doolaardstraat 4;
* het plaatsen van een garage aan de Ribesstraat 27;
* het vergroten van een woning aan de Uitloop 17.
De desbetreffende stukken liggen met ingang van 8 november 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de dienst Ruimte in het Gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 (geopend op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur en volgens afspraak).

Een ieder kan gedurende de termijn van ter-inzage-ligging schriftelijk zijn zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

Bekendmakingen AWB en Woningwet

AWB

Bekendmakingen

Datum publicatie : 7 november 2002

Het gemeentebestuur van Oud-Beijerland maakt de volgende besluiten bekend :

Verzending d.d.

Zakelijke inhoud

Naam en adres

direct-belanghebbende

Dienst

Bouwvergunning verleend voor:

29-10-2002

het oprichten van een bedrijfspand op het perceel Edisonstraat 17;

Stichting Adrichem Vastgoed Postbus 178 1940 AD Beverwijk

2

29-10-2002

het oprichten van een berging op het perceel Bachlaan 166;

de heer L. van Wijngaarden Hoefsmid 6

2

29-10-2002

het wijzigen van een gevel op het perceel Israeldreef 12;

de heer J.H. Stuurman Israeldreef 12

2


1-11-2002


het plaatsen van een schuur op het perceel Karel Doormanstraat 78;

de heer J.A. Kranenburg Karel Doormanstraat 78


2



1-11-2002


het oprichten van een pannenkoekhuis en een waterskischool op het perceel Oude Tol;

Partyland; t.a.v. de heer R. Hulstaert Zinkweg 222


2


Gebruiksverrgunning verleend voor:

29-10-2002

het in gebruik hebben van het bouwwerk Bachlaan 43;

Hervormde Gemeente Oud-Beijerland Kerkstraat 57

31-10-2002

het in gebruik hebben van het bouwwerk Wilhelminastraat 3;

gemeente Oud-Beijerland Postbus 2003

Positieve reactie op melding bouwvoornemen voor:

29-10-2002

het plaatsen van een schuur op het perceel Gershwinstraat 1;

de heer W.A. Edel

Gershwinstraat 1

2

Kapvergunning verleend voor:


1-11-2002


het kappen van 1 cederboom op het perceel Adm. de Ruyterstraat 22;

de heer C.C. Wüst Beneden Oostdijk 58


2



1-11-2002


het kappen van 1 haagbeuk op het perceel Metsustraat 30;

de heer A.H.J. van Kooten Metsustraat 30


2



1-11-2002


het kappen van 1 eik en 3 elzen op het perceel Spuidijk 11;

de heer H. Bunjes Spuidijk 11


2


Sloopvergunning verleend voor:

Overige vergunningen/vrijstelling/ontheffing verleend voor:

29-10-2002

het vergroten van een woning op het perceel Parklaan 23;

de heer C. Nobel Parklaan 23

2


1-11-2002


het innemen van een standplaats op de Molendijk (tegen over nummer 2) op zaterdag 30 november 2002 van 10.00 tot 16.00 uur;

BINT t.a.v. mevrouw J. Baay Vincent van Goghplein 5


3


Geen vergunning verleend voor:

BEZWAREN

In veel gevallen kan een belanghebbende tegen een besluit bezwaren indienen. De bezwaren moeten schriftelijk en gemotiveerd binnen zes weken volgende op de dag van verzending van het besluit (zie bovenstaand schema) worden ingediend bij het gemeentebestuur, Postbus
2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

Na de indiening kan de belanghebbende, die de behandeling van het bezwaarschrift niet kan afwachten, aan de President van de Rechtbank te Dordrecht een voorlopige voorziening vragen (waarover griffierecht verschuldigd is).
Nadere informatie m.b.t. de besluiten is verkrijgbaar bij :


1. Dienst Samenleving, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 67 77
2. Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39
3. Stafafdeling Bestuurs- en Managementondersteuning, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 65 41

WONINGWET

Openbare bekendmaking ingevolge artikel 41 van de Woningwet.

Lijst van bij de gemeente binnengekomen aanvragen tot het verstrekken van een bouw- of sloopvergunning :

aanvraag

ingediend d.d.

zakelijke inhoud

naam en adres aanvrager

Bouwvergunningsverzoek tot het :


30-09-2002


vergroten van een woning op het perceel Roerdompweg 54;

de heer R. van der Windt Roerdompweg 54


30-09-2002


vergroten van een woning op het perceel Roerdompweg 52;

de heer J. Kuys Roerdompweg 52

Sloopvergunningsverzoek tot het:

N.B.: Nadere informatie daarover is verkrijgbaar bij de Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39