---

Ministerie van Defensie



---

Foto: Afronding CIMIC-project waterpompen Afghanistan (KL-voorlichting ISAF)

Nederlands CIMIC-project afgerond in Afghanistan

07-11-2002

In het dorpje Myakel, in het Bagrami-district ten zuiden van Kaboel (Afghanistan), is gisteren (6 november) een Nederlands CIMIC-project (CIMIC = Civiel Militaire Samenwerking) afgerond. Het betreft de reconstructie van een drinkwatersysteem die door de Nederlandse regering is gefinancierd. De opening van de waterpomp werd onder grote aandacht van de lokale bevolking gevolgd. Naast de Nederlandse CIMIC-vertegenwoordiger was ook een vertegenwoordiger van het Afghaanse Ministry of Rural Development aanwezig.

Het dorpje Myakel en de omliggende dorpjes in de "Sahak area" hadden jarenlang een goede drinkwatervoorziening. Ten tijde van het Taliban-regime zijn de pomp en het pomphuisje vernietigd. Omdat er geen gezond drinkwater meer beschikbaar was in de regio en dit gebied deel uit maakt van het Nederlandse deel van het CIMIC-coördinatiecentrum, is in overleg met het Ministry of Rural Development het voorstel gedaan om dit project door de Nederlandse Regering te laten ondersteunen.

De nieuwe pompinstallatie bestaat uit een zware turbine pomp met bijbehorende dieselgenerator. Naast de pomp, geplaatst in een nieuw pomphuis, is er ook een hoeveelheid nieuwe pijpleidingen en een gerenoveerd waterreservoir in het project opgenomen. (Foto: KL-voorlichting ISAF)

Gerelateerde pagina's

* Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme