Politie Amsterdam-Amstelland

Man achtervolgt rovers
7-11-2002. Een man werd gisteravond in de Leidsestraat door twee mannen beroofd van zijn geld. Hij belde het alarmnummer en zette zelf de achtervolging in. Op aanwijzing van de man kon de politie vervolgens de twee straatrovers arresteren op de Nieuwe Spiegelstraat. Zij worden vrijdag voorgeleid voor de officier van justitie.


---

Straatrover gearresteerd
7-11-2002. Gisteravond rond acht uur werden twee Engelse toeristen door een 34-jarige man op de Nieuwmarkt onder bedreiging van een mes beroofd van hun geld. Ze deden aangifte en gingen Amsterdam weer in. Op de Dam zagen zij opeens hun berover staan, waarop zij meteen twee surveillerende agenten waarschuwden. Die arresteerden de straatrover.


---

Jongetje verbrand
7-11-2002. Een 11-jarige jongen uit de Ingogostraat heeft vanmorgen brandwonden opgelopen. Hij is overgebracht naar het brandwondencentrum. Het slachtoffertje had een pannetje eten op het vuur gezet. Door onbekende oorzaak vatte zijn pyjama vlam. Identiteit gezocht van dode man

1-10-2002. De recherche van bureau IJ-tunnel onderzoekt de identiteit van de man die op vrijdag 27 september 2002 overleed in een Amsterdams ziekenhuis en roept hierbij uw assistentie in. De man meldde zich daar op donderdag 26 september en werd als patiënt opgenomen met aanvankelijk onverklaarbare buikklachten. Hij overleed een dag later aan een overdosis verdovende middelen. Het bleek te gaan om een zogenaamde bolletjesslikker die inwendig harddrugs, vermoedelijk cocaïne, transporteerde. Een of meer bolletjes knapten in zijn lichaam met fatale gevolgen.

U kunt hier een grote foto in hoge resolutie opvragen.


---

Controle fietsverlichting
7-11-2002. Gisteravond heeft er tussen zes en tien uur op het Prins Bernardplein een fietsverlichtingcontrole plaatsgevonden. Aan de controle namen onder andere surveillanten, hun begeleiders, Gios en mensen van het flexteam deel. In totaal zijn er 172 bekeuringen geschreven. Daarnaast zijn twee aanhoudingen verricht vanwege het opgeven van valse persoonsgegevens. Van de 172 bekeuringen hadden er 163 betrekking op het niet of onjuist voeren van de verlichting.


---

Dodelijke aanrijding
6-11-2002. Gistermiddag overleed een vrouw aan de verwondingen die zij opliep bij een aanrijding op de De Vlugtlaan. Ze werd met haar fiets geschept door een Belgische vrachtwagen ter hoogte van de oversteekplaats bij de burgemeester Fockstraat. De technische ongevallendienst stelt een onderzoek in. De politie is op zoek naar getuigen. U kunt contact opnemen met: 0900-8844

Twee doden bij aanrijding
21-10-'02. Gisternacht rond één uur zijn bij een verkeersongeval op de Ookmeerweg twee jonge mannen om het leven gekomen. Beide slachtoffers, een bestuurder van 19-jaar oud en een 20-jarige passagier, zaten in een auto die tegen een boom tot stilstand kwam. De auto waarin de slachtoffers zaten reed over de Ookmeerweg in de richting van Badhoevedorp. In een flauwe bocht verloor de bestuurder, vermoedelijk door hoge snelheid waarmee werd gereden, de macht over het stuur. Een mogelijke wedstrijd tussen twee voertuigen is zeer waarschijnlijk de aanleiding van dit ernstige ongeval. De politie heeft drie mannen gearresteerd die ervan worden verdacht in de auto te hebben gezeten waarmee de race was aangegaan. De politie is op zoek naar mensen die de auto's hebben zien rijden.