Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-11-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey13.40 u) Donderdag, 7 november 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; inbreker aangehouden
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijfspand aan de Akerstraat in Heerlen. Bleek dat een inbreker door middel van vernieling van een ruit het bedrijfspand was binnengedrongen. Het is nog niet duidelijk of er iets / wat er is gestolen. Dat wordt nog onderzocht. De politie die meteen op onderzoek uiting trof in de omgeving een 35-jarige man aan uit Keulen (D) aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De Duitser werd als verdachte van de inbraak aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; autogordel
De politie heeft afgelopen woensdag bij verkeerscontroles op het Koutenveld en op de Kennedylaan in Brunssum totaal 21 automobilisten bekeurd wegens het niet dragen van de autogordel.

Kerkrade; baldadigheid
De politie betrapte afgelopen woensdagavond op de Koningsweg in Kerkrade een aantal jongeren die met kracht tegen lichtmasten aan het schoppen waren, vermoedelijk om zodoende het licht van de lichtmasten kapot / uit te trappen. De verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De ouders van de verdachten werden zoveel als mogelijk ingelicht. De vier verdachten, vier jongens (14 tot 16 jaar) uit Kerkrade en Heerlen konden allemaal, nadat proces-verbaal terzake de baldadigheid tegen hen was opgemaakt weer huiswaarts.