Gemeente Voorschoten

Persberichten - Koninklijke Onderscheiding
Uitgebracht op: donderdag 7 november 2002

Koninklijke Onderscheiding mevrouw W. van Polanen

Burgemeester Verver reikt op 6 november om 20.30 uur een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw W. van Polanen-Boelee. De overhandiging vindt plaats tijdens de jaarlijkse vergadering van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie in cultureel centrum De Eendenkooi, Kooikersplein 1 te Zoeterwoude-Rijndijk. Mevrouw van Polanen krijgt een onderscheiding als ridder in de orde van Oranje Nassau.

Mevrouw van Polanen wijdt zich al sinds haar jeugd aan de gymnastiek. Dit jaar viert zij haar 40-jarig jubileum als docent. In 1970 richtte zij samen met haar echtgenoot de gymnastiekvereniging Slank en Kwiek op. Sinds die tijd is zij hier docent en bestuurslid. Haar bestuurlijk werk breidde zij als snel uit naar de regio. Zij was secretaris en voorzitter van de Kring Rijnstreek. Toen kleinere bonden moesten fuseren om het hoofd boven water te houden zorgde zij ervoor dat Kring Rijnstreek fuseerde met de veel grotere bond van de Regio Zuid Holland Noord en werd vervolgens voorzitter van deze bond. In het landelijk koepelorgaan De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie is zij de vertegenwoordiger van haar bond.

Ook voor allerlei praktische zaken kan de vereniging terecht bij mevrouw van Polanen. Zij houdt zich bezig met wedstrijdleiding en is regionaal landelijk jurylid. Daarnaast stelt zij wedstrijdschema's op en zit juryvergaderingen voor.


- einde bericht -