Dienstenbond CNV

Cao voor Geldnet?
07-11-2002

Op 29 oktober heeft sinds lange tijd overleg plaatsgevonden tussen vakbonden en Geldnet. Met Geldnet en de Ondernemingsraad is uitvoerig gesproken over drie onderwerpen:

Moet voor Geldnet een eigen CAO worden gemaakt, in plaats van de VPB CAO die voor alle beveiligingsbedrijven geldt?

De CAO Geldnet Services is 1 april jl. ook afgelopen. Hoe nu verder?

Door vakbonden is een claim neergelegd bij Geldnet voor het betalen van de onregelmatigheidstoeslag over opgenomen vakantiedagen.

Geldnet & de cao VPB
Is Geldnet een beveiligingsbedrijf of een transportbedrijf? Een eerste en belangrijke vraag is om de juiste arbeidsvoorwaarden vast te stellen. We rekenen Geldnet tot de beveiliging, alhoewel het een aparte tak van sport is. Dat blijkt onder andere uit de eigen functies in het bedrijf, die we niet terug zien in bijvoorbeeld de cao VPB. Uw werkgever stelt vervolgens dat allerlei toeslagen uit de cao VPB niet van toepassing zouden moeten zijn. Daar hebben we als CNV Dienstenbond natuurlijk andere ideeën over.
Er zijn, kortom, duidelijke verschillen met 'doorsnee' beveiligingsbedrijven. Maar of dat een eigen cao rechtvaardigt? Nu geldt de cao VPB zoals die voor alle beveiligingsbedrijven van toepassing is.
De conclusie van zowel bonden als Geldnet is dat de cao VPB meer ruimte zou moeten bieden aan Geld- en Waardetransport. Dat betekent niet dat er een eigen Geldnet-cao moet komen, maar wel dat de cao VPB moet worden aangepast. Deze cao VPB loopt af op 1 april 2004 zodat we ruim de tijd hebben om ons hierop voor te bereiden. Zowel Geldnet als vakbonden hebben zich hieraan verbonden.
Om te beginnen willen we een technische werkgroep inrichten om te kijken wat nu precies anders moet. Graag willen we hier ook u, als lid van de CNV Dienstenbond bij betrekken. Als u interesse heeft om aan deze werkgroep mee te doen namens de CNV Dienstenbond, meldt u zich dan bij ons aan!

Cao Geldnet Services
Deze cao is afgelopen per 1 april 2002, en had natuurlijk allang aangepast moeten worden. We gaan daar dan ook op korte termijn mee aan de slag. U werkt bij Geldnet Services en heeft wensen voor de cao Geldnet Services? Laat het ons weten. Zet het op papier of stuur ons een mail. Ook uw werkgever zal zich voorbereiden en ons binnenkort voorstellen toesturen.

Vakantiedagen en ORT
Al weer enkele maanden speelt de kwestie van de uitbetaling van ORT over opgenomen vakantiedagen. Deze uitbetaling heeft de afgelopen jaren niet plaatsgevonden en dat moet natuurlijk hersteld worden. Helaas is het nog niet gelukt om tot een oplossing te komen die voor iedereen draaglijk is. Uw werkgever heeft een voorstel gedaan waarmee we niet akkoord kunnen gaan. De bal ligt weer bij uw werkgever. Als we tot een oplossing komen leggen we die uiteraard eerst aan u voor. U heeft hierin het laatste woord.

Meer weten?
Voor vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze informatie kunt u als lid contact opnemen met uw onderhandelaar namens de CNV Dienstenbond, Harry Gerding.