Gemeente Rotterdam

Keywords: Rotterdam, college, burgemeester, wethouder, wethouders, collegeraad, dualisering, coolsingel, Feyenoord, havens, Sparta

Burgemeester en de wethouders van 7 november tot en met 17 Burgemeester Opstelten opent warmtekrachtcentrale Electrabel

Burgemeester mr. Ivo Opstelten verricht op maandag 11 november de officiële opening van de warmtekrachtcentrale van Electrabel aan de Boyneweg 10 in de Botlek. De centrale is gebouwd in opdracht van Air Products. De centrale produceert 43 MW elektriciteit en 70 ton stoom. Air Products levert de stroom aan Lyondell en gebruikt 50% van de elektriciteit zelf. De overige 50% levert Electrabel aan het Nederlandse openbare net. Het bedrijf Electrabel Nederland, gevestigd in Zwolle, produceert elektriciteit en warmte met moderne centrales die een hoog rendement hebben. Het bedrijf ontwikkelt met zijn klanten maatwerkoplossingen. Bij Electrabel in Nederland werken ongeveer 750 mensen.

Burgemeester Opstelten en wethouder De Faria sluiten werkbezoek veiligheid
s Hertogenbosch af

Burgemeester mr. Ivo Opstelten en wethouder Rabella de Faria (onder meer Veiligheid) zijn op vrijdag 15 november aanwezig bij de afsluitende bijeenkomst van het tweedaagse werkbezoek van de stad s Hertogenbosch aan Rotterdam. De bijeenkomst begint om 14.30 uur in kamer 7 van het stadhuis aan de Coolsingel. s Hertogenbosch komt met een delegatie van meer dan 60 man onder leiding van burgemeester mr. Dr. A.G.J. Rombouts op 14 en 15 november naar Rotterdam om inspiratie op te doen voor het veiligheidsbeleid. In 2003 wil s Hertogenbosch een integrale visie op veiligheid publiceren en vier veiligheidscontracten afsluiten. De delegatie bezoekt (in groepen) een groot aantal veiligheidsprojecten in verschillende deelgemeenten en krijgt informatie van het projectbureau Veilig en van bestuurders/medewerkers van deelge-meenten. Ook gaat Den Bosch onder meer op bezoek bij de Junkiebond, Opzoomer Mee, de Wijk Ontwikkelings Maatschappij en het Boumanhuis. De delegatie telt naast ambtenaren en bestuurders bewoners, ondernemers, corporaties, welzijnswerkers en andere betrokkenen bij de veiligheid.

Wethouder Van der Tak start project Mensenwerk IJsselmonde

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) geeft op vrijdag 15 november om 15.00 uur aan de Oosterhagen 112 (de vestigingsplaats van het project) het startsein van Mensenwerk. Dit is een werkgelegenheidsproject waarbij de deelgemeente IJsselmonde en de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid in vier jaar tijd 900 werkzoekenden uit de wijken Groenenhagen/Tuinenhoven aan werk, scholing, activering of zorg helpen.

Burgemeester Opstelten reikt Hendrik Chabot Prijs uit

Burgemeester mr. Ivo Opstelten reikt op vrijdag 15 november in de Burgerzaal van het stadhuis de Hendrik Chabot Prijs uit aan Jeanne van Heeswijk, tijdens een bijeenkomst die om 15.30 uur begint. De Hendrik Chabot Prijs voor beeldende kunst in het Rijnmondgebied is een onderscheiding van het Prins Bernhard Cultuurfonds Rotterdam (PBCR). Van Heeswijk krijgt de prijs voor haar gehele oeuvre. Voorafgaand aan de prijsuitreiking leest juryvoorzitter mw. C.A. Schwartz het juryrapport voor. Lucas Verweij houdt de feestrede. Na de prijsuitreiking en het dankwoord van Jeanne van Heeswijk sluit ir. A.B.M. van der Plas, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Rotterdam, de bijeenkomst af.

Wethouder Veiligheid opent Duimdropvestiging

Wethouder Rabella de Faria opent op 16 november om 12.00 uur de 26e vestiging van Duimdrop voor het Piet Paaltjensplein, aan de Jan Luijkenstraat 12 in Spangen. Ze doet dat samen met de portefeuillehouder Welzijn en Onderwijs van de deelgemeente Delfshaven, Johan Grijzen. De bedoeling is dat kinderen hier speelgoed lenen waarmee ze op het plein kunnen spelen. De Duimdropvestiging is tot stand gekomen in samenwerking met TOS en BSW/Duimdrop. Het Piet Paaltjensplein was het domein geworden van drugsgebruikers. Door samenwerking van de woningbouwvereniging, politie, deelgemeente Delfshaven en de bewonersorganisatie is het plein weer teruggewonnen voor spelende kinderen.

Wethouder Hulman opent EKJudo (-20 jaar)

Wethouder Stefan Hulman (plv. wethouder Sport en Recreatie) opent op zaterdag 16 november om 16.00 uur in het Topsportcentrum, Van Zandvlietplein 20, het Europees Kampioenschap Judo (-20 jaar). Ruim 400 judoka's, afkomstig uit meer dan 40 verschillende landen, strijden op 15, 16 en 17 november om de Europese titels in de totaal veertien gewichtsklassen. Het toernooi begint elke dag om 11.00 uur. De officiële openingsceremonie is, volgens de richtlijnen van de Europese Judo Unie, op zaterdag tussen 16.00 en 17.00 uur. De finales worden vrijdag en zondag vanaf 16.30 uur verwacht, zaterdag vanaf 17.30 uur.

Burgemeester Opstelten heet Sint Nicolaas welkom

Sint Nicolaas bezoekt dit jaar op de dag van zijn officiële intocht in Nederland ook Rotterdam. Burgemeester mr. Ivo Opstelten heet de goedheiligman om 16.00 uur welkom op het stadhuis, waarna de Sint en de burgemeester op een speciaal voor de intocht gebouwd balkon verschijnen. Dat is nodig omdat het stadhuis in verband met de renovatie in de steigers staat. Sint Nicolaas arriveert met zijn schip om 15.00 uur in de Leuvehaven. Bij het maritiem buitenmuseum beginnen de feestelijkheden om 13.45 uur. Sint vertrekt om 15.30 uur met zijn gevolg voor de intocht door het centrum, via Schiedamsedijk, Schilderstraat, Witte de Withstraat, Hartmanstraat, Karel Doorman-straat, Schouwburgplein naar de Coolsingel. Hier begint het feest om 15.15 uur.

Wethouder De Faria discussieert met jongeren Kralingen / De Esch

Wethouder Rabella de Faria (o.m. Veiligheid) discussieert mee met jongeren uit de wijk De Esch tijdens de manifestatie "Geweldloosheid in beeld" op zondag 17 november vanaf 15.00 uur in Hal 4, Watertorenweg 200. Tijdens deze manifestatie houden jongeren zich bezig met het thema geweldloosheid en gaat het om de vraag "Hoe moet geweldloosheid er bij jou in de wijk uitzien?" Acht groepen jongens en meisjes van 10 18 jaar werken in twee workshops hun eigen ideeën over het thema uit tot levende beelden en kleine scènes. Met deze techniek van beeldentheater krijgen zij de kans om ideeën en oplossingen bespreekbaar te maken en in beeld te brengen. Tijdens de manifestatie presenteren de groepen hun bevindingen in woord en beeld en gaan op die manier rechtsreeks in discussie met politici en bestuurders. Dit project is een uitvloeisel van het Rotterdamse Vredesmanifest van Rotterdam Culturele Hoofdstad.