Ingezonden persbericht

Daily Health Check van Kender Thijssen houdt systemen gezond

Nieuwe dienst geschikt voor organisaties tot 50 werkplekken of tot acht servers

Veenendaal, 7 november 2002 - Kender Thijssen, toonaangevend leverancier van ICT- en telecommunicatievoorzieningen, introduceert de Daily Health Check geschikt voor organisaties tot 50 werkplekken of tot acht servers. Met de Daily Health Check neemt Kender Thijssen de routinematige dagelijkse controles van systemen en databases over en voert desgewenst corrigerende acties uit. Systeembeheerders hebben daardoor meer tijd voor tactische en strategische activiteiten. Verder leent de dienst zich ook voor de controle van onbemande locaties of onbeheerde controlesystemen, zoals systemen voor toegangs- of klimaatcontrole. Met de Daily Health Check wil Kender Thijssen inspelen op organisaties met beperkte mogelijkheden voor systeembeheer, die de zekerheid willen hebben dat dagelijkse systeemcontroles worden uitgevoerd.

Voordat de Daily Health Check ingaat, maakt Kender Thijssen een inventarisatie van het systeem en de databases en worden de dagelijkse inspectie-items en drempelwaarden bepaald. Kender Thijssen verzorgt tevens de installatie en het beheer van een beveiligde verbinding tussen het netwerk van de organisatie en het beheernetwerk. De uitkomsten en bijzonderheden van de routinecontroles worden dagelijks teruggekoppeld en maandelijks verwerkt in een rapportage voor de systeembeheerder en het management. Optioneel kunnen organisaties op basis van een 'strippenkaart' corrigerende acties door Kender Thijssen laten uitvoeren. Daarnaast kan Kender Thijssen adviseren over de optimalisering van de ICT-omgeving.

"Met de Daily Health Check kunnen organisaties met beperkte middelen voor systeembeheer de zekerheid inbouwen dat belangrijke bedrijfsprocessen ongestoord doorgang kunnen vinden, waardoor onplezierige verrassingen tot een minimum worden beperkt", zegt Jos Straathof, Business Team Manager Service en Beheer bij Kender Thijssen. "Desgewenst ondernemen onze ICT-specialisten direct corrigerende acties, zoals het aanmaken van nieuwe users, het herstellen van een foutgelopen back-up of het optimaliseren van ICT-middelen als disken en memory."

De Daily Health Check is één van de service- en beheerdiensten die Kender Thijssen biedt aan kleine en middelgrote bedrijven en (semi-)overheidsinstellingen. Andere diensten zijn onder meer hardwareonderhoud, softwaresupport, backup- en restore-scan, managementconsultancy en volledig (remote) systeembeheer.

Kender Thijssen
Kender Thijssen is ruim 20 jaar een toonaangevend leverancier van en adviseur voor telecommunicatie- en ICT-voorzieningen. Kender Thijssen verkoopt en verhuurt hard- en software, ontwikkelt en implementeert kostenbesparende informatie- en communicatie-infrastructuren, en onderhoudt en beheert deze. Het bedrijf richt zich primair op middelgrote ondernemingen en (semi-)overheidsinstellingen van 100 tot 1.000 werkplekken. Kender Thijssen kan ook worden ingeschakeld voor monitoring, beheer en onderhoud van volledige ICT-infrastructuren of delen daarvan. Hierdoor wordt de continuïteit gewaarborgd en kunnen bedrijven het maximale halen uit hun bestaande ICT-infrastructuren. Kender Thijssen heeft 250 medewerkers in Nederland en België.