Gemeente Oosterhout

Burgerij-enquête 2002 volgende week in huis

Iedere drie jaar houdt het gemeentebestuur een onderzoek onder de bewoners van Oosterhout. Dit onderzoek - de burgerij-enquête genaamd - moet een beeld geven van allerlei zaken die in de gemeente spelen, zoals woonwensen, de tevredenheid van de burgers, overlast, openbaar vervoer en de dienstverlening van de gemeente. Volgende week zal de enquête bij ongeveer 3.600 inwoners van Oosterhout op de deurmat vallen.

Wat vindt u van het wonen in Oosterhout? Bent u tevreden met uw woning? Heeft u overlast van omwonenden? Bent u tevreden over de winkelvoorzieningen? En het openbaar vervoer? Wat vindt u van de dienstverlening van de gemeente? Heeft de gemeente voldoende aandacht voor de problemen in uw woonbuurt? Het gemeentebestuur van Oosterhout wil graag antwoord op deze en vele andere vragen. Met behulp van de burgerij-enquête meet het gemeentebestuur wat de mate van tevredenheid is van de burgers over de gemeentelijke dienstverlening. Bovendien krijgt de gemeente zo een beeld van de ideeën, wensen en opvattingen die leven onder de inwoners over tal van andere zaken die in de gemeente spelen. Deze informatie wordt gebruikt om het beleid te toetsen en, waar nodig, bij te sturen.

Begin volgende week ontvangen ongeveer 3.600 Oosterhouters van 18 jaar en ouder een vragenlijst. De gemeente hoopt dat al die inwoners bereid zijn om wat tijd te nemen en de enquête in te vullen. Om een goed beeld te krijgen is het immers van belang dat zoveel mogelijk inwoners meedoen met de enquête.

In de loop van het voorjaar zullen de resultaten van dit onderzoek bekend worden gemaakt. Dit gebeurt aan de hand van deelrapportages die successievelijk zullen verschijnen. Een samenvatting van het totale onderzoek zal in juni beschikbaar zijn. Belangstellenden kunnen dan een exemplaar van die samenvatting afhalen bij het gemeentelijk informatiecentrum of bekijken op deze website.