Gemeente Oosterhout

Start werkzaamheden Markt wacht op afronding bouwaanvraagprocedure

De voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de Markt vorderen gestaag. De daadwerkelijke start van het werk wacht alleen nog op de afronding van de bouwaanvraagprocedure. Tegen de bouwvergunning voor de fietsenkelder is bezwaar aangetekend. Op dit moment is de gemeente intensief in overleg met de bezwaarmaker met als doel een dusdanige oplossing te zoeken dat de bezwaren worden weggenomen.

Zoals bekend is in augustus een deel van de Markt afgezet. Dat was nodig om een aantal proefsleuven te kunnen graven om de exacte ligging van kabels en leidingen te kunnen bepalen. Daarnaast is de fundering van de kerk ter plekke nader bekeken. Vervolgens heeft de gemeentelijk archeoloog een tiental grondboringen gedaan. Deze boringen waren nodig om meer inzicht te krijgen over de bodemopbouw en de mate van verstoring. Inmiddels is vergunning aangevraagd voor uitgebreider archeologisch onderzoek.

In september is het bestek technisch getoetst. Op dit moment wordt de laatste hand aan dat bestek gelegd. Gemeente en aannemer hebben inmiddels ook de realiseringsovereenkomst getekend.

Zoals gezegd wacht uitvoering van de herinrichting nu alleen nog op de afronding van de bouwaanvraagprocedure. Zodra er meer duidelijkheid is over het verloop van deze procedure, zal een informatieavond voor omwonenden en andere belanghebbenden worden gehouden. Dan ook zal meer concrete informatie gegeven kunnen worden over de planning van de werkzaamheden. De aannemer heeft al wel aangegeven dat de werkzaamheden in fasen zullen worden uitgevoerd. In die fasering en het bepalen van de volgorde van de werkzaamheden zal zoveel als mogelijk rekening worden gehouden met de belangen van de ondernemers.

Oosterhout, 28 oktober 2002