Ingezonden persbericht



-- PERSBERICHT --

fcc11d.jpg

NEC Computers International

NEC Computers International en Wave Systems Corp. introduceren eerste beveiligde thuis-pc

Amsterdam, 7 november 2002 - NEC Computers International (NEC CI), Europa's vijfde fabrikant van personal computers en leverancier van het Packard Bell consumentenmerk, en Wave Systems Corp. (NASDAQ:WAVX), ontwikkelaar van hardware-oplossingen en diensten voor veilige e-commerce, introduceren de eerste beveiligde thuis-PC, de Packard Bell Secure PC. Tienduizend exemplaren zijn binnenkort verkrijgbaar via retailzaken in Nederland, België en Frankrijk.

Volgens een onderzoek dat voor Wave Systems in 2001 in de Verenigde Staten is uitgevoerd door Peter D. Hart Research Associates, zou 72% van de onderzochte PC-eigenaren een veiligere PC kopen als die beschikbaar was. Een grote meerderheid is bereid meer te betalen voor veilig surfen en kopen op het internet. Het NEC CI European Institute of Home Computing presenteerde in oktober 2001 de resultaten van een onderzoek over nieuwe consumentenbehoeften in Europa. Hieruit bleek dat in de top-3 van consumentenbehoeften twee punten gerelateerd zijn aan beveiliging.

Om aan deze behoefte tegemoet te komen, biedt NEC Cl de Packard Bell Secure PC die is uitgerust met de nieuwe TrustEdge® smart card reader van Wave Systems. Consumenten kunnen zo veilig nummers van credit en debit cards, persoonlijke identificatienummers, wachtwoorden en andere gegevens opslaan op de Packard Bell Secure PC in de smart card reader. Een smart card en een PIN-code zorgen ervoor dat slechts geautoriseerde PC-gebruikers toegang hebben tot deze gegevens, en dat deze beschermd zijn tegen inzage door derden. Andere 'Trusted PC' diensten omvatten beveiligde email, versleuteling van bestanden en beveiligd winkelen via het internet.

"Packard Bell maakt duizenden van deze beveiligde PC's voor consumenten, omdat uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen persoonlijke informatie zoals financiële gegevens alleen willen verzenden via het internet als dat veiliger kan," aldus Jacques Van Hollebeke, Executive Director van de consumentendivisie van NEC Computers International. "Consumenten stellen steeds hogere eisen aan de veiligheid van computers en netwerken. Wij zijn er trots op de eersten te zijn die dit mogelijk maken voor thuisgebruikers."

"Wave Systems heeft ruim 100 miljoen dollar geïnvesteerd om een veilig hardware- en softwaresysteem te ontwikkelen voor de consumentenmarkt," legt Steven Sprague uit, president en CEO van Wave Systems. "De Packard Bell Secure PC is een geavanceerde en eenvoudig te gebruiken e-commerce oplossing voor thuisgebruikers."

Belangrijke kenmerken, beschikbaarheid, prijs
De Packard Bell Secure PC is uitgerust met de nieuwe generatie van Wave Systems' TrustEdge® smart card reader en de Wave Systems' EMBASSY TrustEdge technologie. Packard Bell Secure PC
België Packard Bell Secure PC
Frankrijk Packard Bell Secure PC
Nederland
Processor AMD Athlon XP 2200 + Intel Pentium 4 at 2,4 GHz AMD Athlon XP 2400+ RAM 256 DDR 256 DDR 256 DDR
HDD 60 GB 80 GB 80 GB
ODD DVD
CD-RW DVD
CD-RW DVD
CD-RW
GFX Geforce 4 MX440
64 MB TVO Geforce 4 MX440
64 MB TVO Geforce 4 MX440
64 MB TVO

Binnenkort zullen tienduizend Packard Bell Secure PC's beschikbaar zijn via retailzaken in België, Frankrijk en Nederland. Prijzen in Nederland zijn vanaf ¤ 1.399.

NEC Computers International
NEC Computers International (NEC CI) is Europa's vijfde fabrikant van personal computers en levert het consumentenmerk Packard Bell, Europees marktleider op het gebied van thuis-PC's (Bron: Dataquest, februari 2002), en het zakelijke merk NEC. NEC CI is een van de grootste geconsolideerde dochterondernemingen van de Japanse NEC Corporation en is deel van NEC Solutions. In die hoedanigheid profiteert NEC CI van de belangrijke focus van de groep op research en ontwikkeling. NEC CI levert personal computers, servers en internetoplossingen aan particulieren, ondernemingen en overheidsinstellingen in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië (Japan en China uitgezonderd). In de afgelopen zes jaar is NEC CI's jaarlijkse verkoop gemiddeld met 20% gegroeid. NEC CI heeft 3.000 werknemers verspreid over de hele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wijchen, Nederland.

Voor meer informatie over NEC Computers International kunt u contact opnemen met: Emmanuelle Bureau du Colombier
Tel: + 33 1 55 23 75 29
E-mail: emmanuelle.bureau-du-colombier@nec-computers.com www.nec-computers.com
www.packardbell.com

Wave Systems Corp.
Wave Systems is marktleider in betrouwbare automatiseringsoplossingen en -diensten, waaronder haar SignOnline® Suite of Services, een complete, webgebaseerde digitale oplossing voor goedkeuring en opslag van documenten. Wave Systems heeft de hardware-gebaseerde EMBASSY® Trusted Client technologie ontwikkeld, een Wave TrustEdge® productlijn en de software-gebaseerde SignOnline Suite of Services als basiselementen voor het veilig werken met en gebruiken van computers. Wave's TrustEdge productlijn is een uitgebreide combinatie van hardware, software, ontwikkeltools en op EMBASSY gebaseerde infrastructuur. Met deze productlijn kunnen fabrikanten van inputapparaten betrouwbare platformen ontwikkelen, die flexibel en programmeerbaar zijn, en authenticatie, inloggen en zogenaamde 'identiteitskluizen' ondersteunen.

TrustEdge-gebaseerde inputapparaten kunnen multi-factor authenticatie afhandelen en legitimatiebewijzen zoals wachtwoorden, pin-codes, smart cards en magneetkaarten verwerken. TrustEdge kan geïntegreerd worden in een breed spectrum van inputapparaten, zoals keyboards, smart card readers, biometric readers, mobiele telefoons en GPS-sensoren. Meer informatie over Wave Systems kan gevonden worden op http://www.wave.com.

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
John Callahan
+1 413-243-7029
jcallahan@wavesys.com

Jurriaan Trommels
Applied Communications
+31 20 531 3743
jurriaan@appliedcom.com

Safe Harbor for Forward-Looking Statements
Except for the statements of historical fact, the information presented herein constitutes forward-looking statements within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Such forward-looking statements involve known and unknown risks, uncertainties and other factors which may cause the actual results, performance or achievements of the company to be materially different from any future results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Such factors include general economic and business conditions, the ability to fund operations, the ability to forge partnerships required for deployment, changes in consumer and corporate buying habits, chip development and production, the rapid pace of change in the technology industry and other factors over which Wave Systems Corp. has little or no control. Wave Systems assumes no obligation to publicly update or revise any forward-looking statements.

All brands are the property of their respective owners.