Korps: Friesland, plaats: Fryslân 7-11-2002
Politieberichten van 7/11 van 07.0 t/m 13.00 uur

Leeuwarden: verdachte aangehouden
Op 29 oktober werd door de politie van het district Midden Fryslân een 35-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man pleegde woninginbraken op klaarlichte dag o.a aan t Skrok te Leeuwarden, op 18 oktober 2002, waarbij hij een enkele duizenden euros buit maakte. Op 2 oktober 2002 werd ingebroken aan de Wismastate te Leeuwarden. Hierbij werd audio- en videoapparatuur gestolen. Aan de Jacob Binckesstraat werd ingebroken op 15 oktober 2002. Ook hier werd audio- en videoapparatuur gestolen. Ook werd ingebroken aan de Heslingastins op 15 oktober van dit jaar. Ook hier bedroeg de buit weer audiovisuele apparatuur. Ook reed de verdachte in een gestolen auto, die was gestolen bij een autobedrijf in Franeker. Deze auto was niet door de verdachte gestolen, maar door een nog aan te houden andere verdachte. De auto is inmiddels weer, zwaar beschadigd, terug bij de eigenaar. Het geld van de inbraken werd opgemaakt aan drugs en de goederen verkocht hij aan personen, die wonen in het asielzoekerscentrum aan de Bonkevaart. De politie doet nog onderzoek naar de gestolen goederen en de personen die de goederen gekocht hebben. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie en zit nog vast.

Leeuwarden: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Rollemastate. Het linker voorportierraam werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 39-jarige van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Dronrijp: snelheid
Donderdag omstreeks 09.15 uur werd op de Rijksweg A31 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, reed met een snelheid van 184 kilometer per uur terwijl aldaar 120 gereden mocht worden. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Burgum: inbraak auto`s
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Poel. Het portier aan de bestuurderszijde werd vernield. Hierdoor ontstond een schade van ongeveer 1500.- Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen, hetgeen een schade opleverde van ongeveer 300.-. De eigenaar, een 65-jarige inwoner van Burgum, heeft aangifte gedaan. Op de Koningin Julianastraat werd dezelfde nacht ingebroken in twee personenauto`s. Deze auto`s stonden op de oprit naast de woning van de benadeelden. Bij beide auto`s werd eveneens een deurstijl verbogen. Uit de auto`s werd audioapparatuur weggenomen. De eigenaars hebben aangifte gedaan. Van deze inbraken is geen schadebedrag bekend.

Plysjepost: reacties
Gisteravond werd op Omrop Fryslân de tweede aflevering uitgezonden van Plysjepost. Gedurende de avond kwamen er 5 reacties van kijkers binnen bij het telefoonteam van de politie. Drie hadden betrekking op de geldopname met een gestolen pinpas in Leeuwarden. Hierbij werd zelfs een naam genoemd van een mogelijke verdachte. Eén had betrekking op het gevonden muurkluisje in Gorredijk en één telefoontje had nog betrekking op de vorige uitzending. De binnengekomen tips worden op dit moment op hun waarde onderzocht.
De volgende uitzending is op 4 december.

Oldeberkoop: inbraak bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Oosterwolseweg. Via verbreking van een Wc-raampje kwam men binnen. Uit het bedrijf werden een computer, een fotocamera en een paar honder Euro weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 39-jarige inwoner van Zuidlaren, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 880 8272