FNV

http://organisatie.cms.fnv.nl/renderer.do/menuId/10790/pageId/10243/instanceId/10792/itemId/6752/

Discussie over levensloop in Groningen

Onder het motto De keuzes van je leven discussieert de FNV dit najaar over de spreiding van werk over je leven. Vrijwillig of niet worden keuzes gemaakt als het gaat om werken en vrije tijd, leren en zorgen. Wat willen we geregeld hebben? Hoe groot moet onze zeggenschap daarover zijn? En wiens verantwoordelijkheid is het om dat te regelen? Praat ook mee op 21 november te Groningen.

De periode waarin we werken zijn we steeds meer aan het combineren geslagen. Bijvoorbeeld met de zorg voor kinderen, ouders of een zieke partner. We werken op tijden die ons het beste uitkomen. Naast het werk volgend we nog een opleiding of bouwen onze hobby uit. Wil je even helemaal iets anders dan trek je er gewoon een poosje tussenuit. Bevalt het keurslijf van een vaste job je niet dan waag je de stap en word je zelf de baas, geheel, gedeeltelijk of gewoon voor een tijdje. Dit lijkt een ideaalplaatje, maar de praktijk is anders. Veel is mogelijk en dat is geweldig mits je natuurlijk zelf kunt kiezen wat je wilt. Soms overkomt iets je gewoon en maak je door ontslag, ziekte, een ongeval of financiële noodzaak een noodgedwongen keuze.

De FNV wil daar iets tegenover stellen. Op de discussiebijeenkomst van 21 november wil zij weten wat keuzes in je leven zijn en hoe je die kunt invullen. Aan de orde komen de risico s en hoe je je daar tegen kunt indekken. Maar ook hoe jouw wensen zich verhouden tot die van de wensen van anderen. Wie is waarvoor verantwoordelijk? Jij? Je werkgever? De overheid? Of&?

De bijeenkomst is gratis en staat open voor zowel leden als niet-leden. Wie de bijeenkomst niet kan bijwonen, kan toch meedoen aan de discussie via internet www.fnv.nl/levensloop.

Gegevens bijeenkomst

Van 19.30 - 22.00 uur

FNV-gebouw, restaurant

L. Springerlaan 23

Info: FNV-kantoor Groningen

Telefoon: 050 36 31 700

E-mail

Meer informatie over levensloop

FNV Voorlichting, Bianca Teeling, telefoon 020 58 16 551 of 0620448676 of

www.fnv.nl/levensloop

Wilt u uw abonnement op de berichtenservice wijzigen, ga dan naar http://actualiteit.cms.fnv.nl/renderer.do/menuId/9034/clearState/true/