Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-11-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.15 uur) Donderdag 7 november 2002

Maastricht, aanrijding veroorzaakt onder invloed.

Een 35 jarige automobiliste uit Maastricht heeft woensdagavond 6 november 2002 op de Wilhelminasingel te Maastricht onder invloed van alcohol een verkeersongeval veroorzaakt waarbij zij met haar auto een lichtmast en een verkeerslicht aanreed.
Op de splitsing Wilhelminasingel / Franciscus Romanusweg raakte de bestuurster omstreeks 23.30 uur de macht over het stuur van haar auto kwijt en reed daarop tegen een lichtmast en verkeerslicht aan. De gewaarschuwde politie trof de vrouw nog achter het stuur van haar auto aan. Zij had slechts een lichte verwonding aan haar lip en bleek behoorlijk aan Bacchus geofferd te hebben. Personeel van een ambulance bracht de bestuurster over naar het academisch ziekenhuis voor medische behandeling. Daar werd van haar door een politiearts een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster zal voor het vaststellen van het alcoholpromillage worden gestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut te Rijswijk. Na behandeling kon zij huiswaarts. De auto van de 35 jarige inwoonster van Maastricht is door een bergingsbedrijf weg getakeld. Bij onderzoek bleek dat voor de auto in het geheel geen verzekering was afgesloten. Personeel van Nutsbedrijven moest de beschadigde lichtmast herstellen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Haar rijbewijs werd door de politie ingevorderd.

Maastricht, kilos hennep aangetroffen.
Zowel in een garagebox aan het Aubeldomein te Maastricht als in een woning aan dezelfde straat heeft de politie woensdag 6 november 2002 bijna acht kilo henneptoppen, alsmede ruim 6 kilo hennepplanten met toppen aangetroffen. De bewoner werd door de politie aangehouden. De politie startte woensdag omstreeks 17.50 uur het onderzoek naar aanleiding van een klacht van een buurtbewoner die bij een garagebox aan het Aubeldomein een sterke hennepgeur had geroken. Ook de politie rook de hennepgeur die afkomstig bleek te zijn uit een garagebox. Op grond van de Opiumwet werd de betreffende garagebox opengebroken en werden 17 grote zakken met hennepresten aangetroffen en werden aanwijzingen gevonden dat in een naastgelegen garagebox mogelijk een hennepkwekerij aanwezig was. Ook deze garagebox werd opengebroken waarin de politie een knipplantage aantrof. Er werden drie plasticzakken aangetroffen waarin ruim 6 kilo hennepplanten inclusief de henneptoppen in aanwezig waren. Daarnaast trof de politie bijna 2 kilo henneptoppen aan. Na een kort onderzoek werd de eigenaar achterhaald. Deze was in dezelfde straat woonachtig. In deze woning werd in aanwezigheid van de bewoner ook een onderzoek ingesteld. Opnieuw werd hennep aangetroffen en wel ruim 8 kilo henneptoppen. Daarnaast trof de politie ruim 5700 euro in contant geld aan. De bewoner werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De politie heeft alle hennep alsmede het geld in beslag genomen. Tegen de bewoner werd proces-verbaal opgemaakt. Hij is in het kader van snelrecht vervolgd. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 5755 euro. De opgelegde boete werd dezelfde avond nog betaald.

Maastricht, winkeldieven aangehouden.
Woensdag 6 november 2002 heeft de politie tegen vijf personen proces-verbaal opgemaakt nadat zij door winkelpersoneel waren betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal.

- Omstreeks 15.30 werd een 16 jarige jongen uit Maastricht in een supermarkt aan het Malbergplein te Maastricht door het winkelpersoneel betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Aan de kassa werden door hem een aantal levensmiddelen betaald maar een pak vlees ter waarde van enkele euros niet. Aan het politiebureau werd tegen de jongen proces-verbaal opgemaakt. Hij zal een verplichte cursus van het bureau Halt moeten volgen.

- In een supermarkt aan het Volksplein te Maastricht werd omstreeks 14.45 uur een 31 jarige inwoner van Maastricht betrapt bij een winkeldiefstal. Hij ontvreemdde een aantal blikjes bier ter warde van enkele euros en verliet zonder te betalen de winkel. Hij werd aan de uitgang door winkelpersoneel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie maakte tegen de winkeldief in het kader van snelrecht proces-verbaal op.

- Een 49 jarige inwoner van Maastricht pleegde omstreeks 17.15v uur in een supermarkt gevestigd in de Brusselsepoort te Maastricht een winkeldiefstal waarbij hij door personeel werd betrapt. Hij rekende wel een aantal blikjes bier af maar een zalmslaatje ter waarde van 0.68 euro niet. Aan het politiebureau werd tegen de inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt waarbij hij een transactievoorstel van 115 euro kreeg aangeboden.

- In een supermarkt aan de Helmstraat te Maastricht werd omstreeks 17.30 uur een 26 jarige inwoner van Roermond betrapt bij een diefstal van een aantal flesjes bier en frisdrank met een winkelwaarde van bijna 10 euro. De gewaarschuwde politie na de winkeldief mee naar het bureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij is gedagvaard om zijn in het kader van snelrecht bij de Officier van Justitie te verantwoorden.

- Een 26 jarige vrouw uit Moldavië werd woensdagmiddag in een drogisterij in het centrum van Maastricht betrapt bij het wegnemen van een aantal make-up artikelen met een totale waarde van bijna 20 euro. Tegen haar werd aan het politiebureau proces-verbaal opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel in het kader van snelrecht aangeboden van 115 euro.

Maastricht, hennepkwekerij aangetroffen.
De politie heeft donderdagmorgen 7 november 2002 samen met ambtenaren van de gemeente Eijsden bij een controle op de (milieu)vergunningen op een industriegebied gelegen aan de Oosterbroekweg te Gronsveld, gemeente Eijsden, in een loods een hennepkwekerij aangetroffen. De hennepplanten bleken kort geleden al geoogst maar de gehele inrichting van de kwekerij was nog aanwezig. Na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. De onder andere aangetroffen tientallen assimilatielampen, een afzuiginstallatie, koolstoffilters en ventilatoren benodigd voor de kweek van de planten werden door de politie in beslag genomen en vernietigd. Wie de gebruiker is van de loods, er is sprake van onderverhuur, is nog niet bekend. Hierna wordt door de politie nog een onderzoek ingesteld. Burgemeester H.W. Schmidt van de gemeente Eijsden stelde zich ter plaatse op de hoogte van het aantreffen van de hennepkwekerij.