Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-11-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.15 uur) Donderdag 7 november 2002

Roosteren, fietser gewond bij verkeersongeval.

Een 17 jarige fietser woonachtig te Roosteren is woensdag 6 november 2002 op de Maaseikerweg te Roosteren gewond geraakt bij een verkeersongeval.
De jeugdige fietser stak omstreeks 17.55 uur vanaf een tankstation aan de Maaseikerweg de rijbaan over waarbij hij werd geschept door een 56 jarige automobilist uit Cadier een Keer. Deze had de overstekende fietser, die donker gekleed was en vermoedelijk ook geen verlichting op zijn fiets voerde, in het geheel niet gezien. De fietser bleef na de aanrijding gewond op het wegdek liggen en werd door gewaarschuwd ambulancepersoneel naar het ziekenhuis te Sittard overgebracht. Daar bleek bij onderzoek dat het slachtoffer een gebroken ruggenwervel en een zware hersenschudding had opgelopen Het slachtoffer werd opgenomen.

Sittard, woninginbraken.
Woensdag 6 november 2002 heeft in een woning aan de Burgemeester Gijzelsstraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De inbreker verschafte zich de toegang door een kunststof kozijn aan de achterzijde van de woning te forceren. Nadat de deur geopend werd kon de inbreker de woning doorzoeken. Een aantal gebruiksvoorwerpen werden uit de woning ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Ook in een woning aan de Dempseystraat te Sittard vond woensdag 6 november 2002 een inbraak plaats. De bewoner had tussen 11.00 en 11.40 uur zijn woning even verlaten en bemerkte bij zijn terugkomst dat er ongewenst bezoek was geweest. Mogelijk dat de inbreker zich de toegang heeft verschaft door te hengelen of met gebruikmaking van een valse sleutel. Uit de woning werden ontvreemd een telefoon met oplader, een beurs met daarin ongeveer 25 euro, een portefeuille met een rijbewijs, enkele gouden juwelen en een aantal blikken bier. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Geleen, snelheidscontroles.
Op de Rijksweg Noord en de Kampstraat te Geleen heeft de politie woensdag 6 november 2002 tussen 09.00 en 16.00 uur snelheidscontroles gehouden.
In het totaal werd van 1540 motorvoertuigen de snelheid gemeten en bleken 163 bestuurders harder te rijden dan de geldende snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bleek 85 km per uur te zijn.

Beek, winkeldievegge aangehouden.
Woensdagmiddag 6 november 2002 heeft de politie een 25 jarige inwoonster van Heerlen aangehouden nadat deze in een kledingwinkel gevestigd in een winkelcentrum aan de Wethouder Sangersstraat te Beek een winkeldiefstal pleegde. Zij nam in de kledingwinkel negen stuks ondergoed, 3 pyjamas en een barbypyjama weg samen voor een winkelwaarde van ruim 143 euro. Nadat zij niets afrekende aan de kassa en de winkel wilde verlaten werd zij door het personeel aan de uitgang ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie heeft tegen de inwoonster van Heerlen meegenomen naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. De winkeldievegge zal zich in het kader van afhandeling snelrecht bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden. De gestolen spullen zijn teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Geleen, diefstal uit woning.
Een bewoonster van de Landsteinerstraat te Geleen is woensdagmorgen in haar woning bestolen. Omstreeks 10.30 uur belde een onbekend gebleven vrouw aan de woning van het slachtoffer aan. De onbekende vrouw vertelde dat zij gevallen was en vroeg of zij even mocht bellen. Dat werd toegestaan door de bewoonster. Tijdens het telefoneren haalde de bewoonster even een glaasje water voor de vrouw en verliet daarvoor even de kamer. Nadat zij het glaasje water had aangeboden verliet de vrouw kort daarna de woning. Later kwam de bewoonster tot de ontdekking dat zij bestolen was. Een tas bleek weggenomen te zijn. Daarin was een agenda, een beurs met ongeveer 10 euro, sleutels en nog enkele persoonlijke spullen aanwezig. Het slachtoffer heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Susteren, inbraak in supermarkt.
In de nacht van woensdag op donderdag heeft in een supermarkt gevestigd aan de Marktstraat te Susteren een inbraak plaatsgevonden. De dieven verschaften zich de toegang tot het bedrijf door een lichtkoepel op het platte dak los te maken en vervolgens de winkelruimte binnen te klimmen. Ontvreemd werden sigaretten, haarverf, scheermesjes, parfums, tandpasta en gezichtsreinigers. Hoe groot de waarde is van het gestolene is bij de politie nog onbekend. Namens de supermarkt is van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.