Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Apeldoorn

Tien miljoen euro voor topsportaccommodatie Apeldoorn

Apeldoorn krijgt van staatssecretaris Ross tien miljoen euro om een topaccommodatie te bouwen voor baanwielrennen en baanatletiek.

Ross maakte de subsidie aan de gemeente Apeldoorn vanmiddag bekend tijdens de Sportpoort, een ontmoeting tussen politiek, bestuurders en sportpers. De staatssecretaris loopt met deze toekenning vooruit op een subsidieregeling die binnenkort officieel ingaat. Zelf sprak ze vanmiddag van een mijlpaal.

Met de extra subsidieregeling voor topsportaccommodaties en
-evenementens wil de staatssecretaris het topsportklimaat versterken. Gemeenten en andere initiatiefnemers kunnen dankzij de regeling een bijdrage krijgen voor een nieuwe topsportaccommodatie tot maximaal een kwart van de kosten (en niet meer dan 5 miljoen euro). Dan moet een sportbond deze wel aanwijzen als zijn belangrijkste accommodatie in het land. Ook moet de plek geschikt zijn voor internationale titeltoernooien.

De wielerbond en de atletiekbond (KNWU en KNAU) steunen het plan van de gemeente Apeldoorn. De verwachting is dat zij binnen enkele weken een aanvraag indienen bij VWS.