Ingezonden persbericht


Nokia en Trend Micro Team slaan de handen in elkaar voor het eerste krachtige, veilige content management-systeem voor bedrijven

Een applicatie die snel kan worden uitgerold, zichzelf kan updaten en virussen en andere aanvallen via e-mail aan de perimeter van het netwerk blokkeert

Leidschendam, 7 november 2002 Nokia (NYSE:NOK), wereldwijd marktleider voor hoogkwalitatieve beveiligingsapplicaties voor IP-netwerken en Trend Micro (Nasdaq:TMIC; TSE:4704), marktleider voor het beveiligen van netwerken tegen virussen en het beveiligen van Internet content, kondigen vandaag aan dat zij de handen in elkaar slaan om beveiligingsoplossingen voor content te ontwikkelen die robuust zijn, snel kunnen worden uitgerold, eenvoudig kunnen worden onderhouden en ongeëvenaarde prestaties leveren.

De bewezen vernieuwende aanpak en het leadership van Trend Micro op het vlak van antivirus en content beveiligingsoplossingen vormen een belangrijke strategische component van de hoogkwalitatieve benadering die Nokia hanteert voor netwerkbeveiliging, stelt Dan MacDonald, vice president product management marketing bij Nokia Internet Communications. Nokia en Trend Micro zullen samen het alomtegenwoordige probleem aanpakken van op e-mail gebaseerde aanvallen, die de integriteit van het netwerk aantasten. Samen zullen wij een uniek systeem ontwikkelen met belangrijke hoogwaardige functies, zoals statistische beveiliging, beveiligde automatische updates en ongeëvenaarde doorvoer van gegevens en betrouwbaarheid.

Het speciaal door Nokia en Trend Micro gebouwde beveiligde content management-systeem, Nokia Message Protector SC6600, biedt een diepgaande, eenvoudig uit te rollen e-mailbeveiliging via statistische virusbescherming, verwerping van SPAM en intelligente afweer van aanvallen. Het systeem is ontworpen om maximale integriteit en uptime van de messaging-infrastructuur van bedrijven te waarborgen. Interne testen hebben aangetoond dat het meer dan 120.000 berichten per uur kan scannen. De Nokia Message Protector SC6600 zal uitsluitend verkrijgbaar zijn bij Nokia en wordt ondersteund door de "First call, Final resolution" support van Nokia, die klanten één contactpunt biedt voor alle support.

Het plan voor het Nokia-Trend Micro systeem vertegenwoordigt een aanzienlijke verbintenis van beide marktleiders om bedrijven een brede waaier van capaciteiten ter beschikking te stellen in een uiterst handig en aantrekkelijk formaat, verklaart David Rowe, executive vice president marketing. Voor Trend Micro is dit een natuurlijke wijze om onze Enterprise Protection Strategy capaciteiten naar de bedrijven te brengen. Trend Micro heeft de Enterprise Protection Strategy ontwikkeld om de bedrijven in staat te stellen kwaadaardige virussen een stap voor te zijn door een managed collaboration te creëren tussen onze antivirusproducten en de producten voor beveiliging van inhoud binnen het netwerk. Dankzij onze relatie met Nokia kunnen deze capaciteiten nu eenvoudiger dan ooit worden uitgerold en benut.

"Deze alliantie combineert de bewezen talenten van Nokia en Trend Micro tot een daadwerkelijk geïntegreerde hardware/software content management-oplossing. Dit eerste aanbod biedt belangrijke voordelen, die kunnen leiden tot aanzienlijke besparingen op de totale gebruikskosten. De potentiële kostenbesparing wordt nog versterkt door de single support and service aanpak van Nokia, bevestigt Charles Kolodgy, IDC Research Manager.

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers. Voor meer informatie en evaluatieversies: www.trendmicro.com

Over Nokia Internet Communications
Nokia Internet Communications (hoofdkwartier in Mountain View, Californië-VS) levert oplossingen van wereldklasse voor netwerkbeveiliging, VPN's (virtual private networks) en beheer van internetverkeer en -inhoud. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en betrouwbaarheid van netwerken van corporate ondernemingen en van leveranciers van ingehuurde diensten. Nokia wil de ICT-beleving van eindgebruikers verbeteren door netwerken een hoger niveau van veiligheid en betrouwbaarheid te schenken, en telkens opnieuw een persoonlijke en betrouwbare internettransactie mogelijk te maken. Voor meer informatie bezoekt u www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions. Nokia's internetbeveiliging en VPN-systemen dekken het hele gamma prijs/prestatie-punten en beveiligen de breedste waaier van netwerkomgevingen van het kleinste afdelingskantoor tot de grootste internetdatacenter. De uitgebreide productlijn kan bogen op wereldwijde eersteklas ondersteuning en diensten, en biedt klanten het vermogen om vanuit één enkel product meervoudige oplossingen in te schakelen om alle elementen van een gedistribueerde onderneming te beveiligen.

Over Nokia
Nokia is de wereldleider in mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, innovatie, gebruiksvriendelijkheid en veilige oplossingen is de onderneming uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van mobiele telefoons en een vooraanstaand leverancier van mobiele, IP- en vaste-breedbandnetwerken. Nokia verrijkt het internet met mobiliteit. Zo creëert het nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en voegt het een nieuwe dimensie toe aan het dagelijkse leven van de mens. Nokia is een open onderneming die genoteerd staat op zes belangrijke beurzen.

Voor meer informatie :
Nokia Internet Communications Europe Leads United Claire Backhurst Jacqueline Schakenraad Tel.: +44 7788 145460 Tel.: +32 3 466 01 88 E-mail: jacqueline.schakenraad@leadsunited.com LEADS UNITED

Communication with an edge

Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leadsunited.com