Ingezonden persbericht


Stroomstoring Amsterdam zonder gevolgen voor klanten bij Internet Data Center TeleCity

back-up systemen vestiging Watergraafsmeer doen hun werk feilloos

Amsterdam, 7 november 2002 - TeleCity, één van de grootste onafhankelijke leveranciers van Internet Data Center diensten in Europa, maakt bekend dat de grote stroomstoring in Amsterdam gisteravond geen nadelige gevolgen heeft gehad voor haar klanten gevestigd in TeleCity's Data Center, gelegen in de Watergraafsmeer. De zeer geavanceerde back-up systemen, waaronder meerdere UPS systemen en dieselgeneratoren, zijn automatisch in werking getreden op het moment dat de stroomtoevoer van Nuon wegviel.

TeleCity is een pan-Europees Internet-infrastructuur bedrijf dat web-hosting, management en development services aanbiedt aan ISP's, telecom carriers/service providers en corporate klanten. In Amsterdam behoren 26 van de grootste telco's en diverse ISP's tot TeleCity's klantenkring. Voor deze sector is het van essentieel belang dat veilige, continue bedrijfskritische processen te allen tijde gegarandeerd kunnen worden.

De noodzaak van een back-up stroomvoorziening werd gisteren in de praktijk onderstreept toen een groot aantal bedrijven in het Science Park, gelegen in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer, door de storing zonder stroom kwamen te zitten. De bedrijven, gehuisvest in het TeleCity Data Center in het gebied waar de stroomstoring plaatsvond, ondervonden geen negatieve gevolgen. Hun data/Internet verkeer bleef onverstoord in de lucht door de goede werking van de TeleCity back-up systemen.

"Alhoewel incidenteel voorkomt dat stroom uitvalt, blijkt elke keer dat de impact voor onze industrie altijd groter is dan verwacht. Net als vorig jaar zomer toen we enige tijd op de generatoren hebben gedraaid, is ook dit keer weer gebleken dat TeleCity alle procedures op de juiste manier in werking heeft gesteld om er voor te zorgen dat onze klanten in het Data Center geen hinder ondervonden hebben. De UPS systemen en generatoren hebben precies gedaan wat ze moesten doen en ons support team was vanaf het begin aanwezig om alles te controleren." aldus Alexandra Schless, Country Manager TeleCity.

Over TeleCity
TeleCity is de toonaangevende pan-Europese onafhankelijke leverancier van Internet Data Center diensten. Voor haar klanten, de Internet Service Providers, de Application Service Providers, de Telecom- en corporate ondernemingen levert TeleCity geavanceerde outsourcing diensten voor bedrijfskritische apparatuur zoals installatie en configuratie diensten, netwerk toezicht en beheer, volledig onderhoud van apparatuur, beheer van apparatuur op afstand, engineering diensten en complete web-hosting diensten.
Met een netwerk van 9 vestigingen in zakelijke centra verspreid over heel Europa hebben de klanten van TeleCity toegang tot de Internet Data Center diensten in de nabijheid van de belangrijkste Internet Backbones; LINX (Londen), AMS-IX, NL-ix (beiden Amsterdam) en MaNAP (Manchester).

Het hoofdkantoor van TeleCity is gevestigd in Londen waar het vanaf juni 2000 staat genoteerd aan de Londen Stock Exchange (TCY.L). Tot december 2001 liet TeleCity een omzet zien van £32,6 miljoen, een stijging van 131% vergeleken met het jaar 2000.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV TeleCity BV
Jeroen Breuer Mariska van Beukering
Tel: 020 530 43 38 Tel: 020 564 08 72
E-mail: jeroenb@text100.nl E-mail:
Mariska.vanBeukering@TeleCity.nl