Politie IJsselland


· Stafafdeling Communicatie & Voorlichting
· Postbus 611, 6000 AP Zwolle

Ommen/Dalfsen, 7 november 2002

Politie Ommen tijdelijk naar pand aan Julianastraat

Per 1 februari 2003 is het politiebureau aan de Chevalleraustraat in Ommen verkocht aan de nieuwe eigenaar. De politie gaat nu tijdelijk het voormalige pand van de Zwolse Courant aan de Julianastraat in Ommen betrekken. Dit is een tijdelijke huisvesting omdat er nog besloten moet worden over de definitieve huisvesting van het politieteam Dalfsen/Ommen.

In verband met een reorganisatie zijn sinds september jl. de politieteams van Ommen en Dalfsen samengevoegd. In het reorganisatietraject is onder andere besloten dat bij de teams waar twee gemeenten onder vallen elke gemeente een eigen politiepost krijgt. In de ene gemeente komt dan het zogenaamde teambureau (waar o.a. ook de teamleiding en rechercheurs gehuisvest zijn) en in de andere gemeente een politiepost.

Er is onderzoek gedaan naar de inzet van de politie in de woonkernen Dalfsen en Ommen. Daaruit is gebleken dat in de kern Ommen (dus niet de hele gemeente) de inzet van de politie groter is dan in de kern Dalfsen. Er zijn in Ommen meer én ernstiger incidenten waardoor er meer uren van de politie in Ommen worden besteed. Op grond van deze gegevens is aan de burgemeesters van beide gemeenten voorgesteld om het teambureau in Ommen te vestigen. In Dalfsen zal dan een politiepost komen.

Indien de burgemeesters accoord gaan met vestiging van het teambureau in Ommen zal er opnieuw gezocht moeten worden naar een geschikte locatie voor het politiebureau. Het gebouw aan de Julianastraat is te klein om er een teambureau te huisvesten. Totdat de beslissing is genomen over de vestiging van het teambureau én er eventueel een geschikte ruimte is gevonden wordt het bureau in Dalfsen gebruikt als teambureau en fungeert het bureau aan de Julianastraat in Ommen als politiepost. Dit betekent dat er een balie aanwezig is waar men zich tijdens de openingstijden kan melden. Verder werken de plaatselijke contactfunctionarissen vanuit het bureau en worden de beschikbaarheidsdiensten (noodhulp) vanuit het bureau gedraaid.


---




Politie IJsselland