Corel Grafigo voor Tablet PC nu gratis te downloaden

Innovatieve toepassing voor het vastleggen en communiceren van ideeën, schetsen en aantekeningen

Hoofddorp, 7 november 2002 - Corel Corporation lanceert Corel Grafigo, een nieuw soort grafische toepassing die speciaal is ontwikkeld voor de nieuwe Tablet PC's. Met behulp van een pen kunnen gebruikers met Corel Grafigo gemakkelijk schetsen, vormen en symbolen op de display van een Tablet PC tekenen en deze vervolgens uitwisselen met anderen. Corel Grafigo is een van de eerste beschikbare Tablet PC-toepassingen en kan met ingang van vandaag gratis gedownload worden van de website van Corel: www.corel.com/grafigo. Naast Grafigo ondersteunen ook CorelDRAW, Painter en Corel Designer de Tablet PC en bediening via de pen. Binnenkort zullen voor deze programma's tevens updates verschijnen die zorgen voor de ondersteuning van 'digitale inkt' op de Tablet PC.

Met de lancering van Tablet PC's en Microsoft Windows XP Tablet PC Edition krijgen klanten de beschikking over een nieuw type mobiele PC. Deze biedt de complete functionaliteit van een notebook en het gemak van peninvoer alsmede krachtige handschriftherkenning. Corel biedt zakelijke gebruikers met Grafigo een praktische en gemakkelijk te gebruiken toepassing waarmee zij hun ideeën en concepten eenvoudig kunnen vastleggen en communiceren. De geavanceerde herkenningstechnologie van Grafigo herkent tijdens het gebruik automatisch cirkels, rechthoeken en andere vormen. Symbolenbibliotheken en de mogelijkheid om met de hand aantekeningen te maken, zorgen er voor dat het werken op een Tablet PC met Grafigo het traditionele papieren notitieblok volledig vervangt.

"Microsofts nieuwe besturingssysteem maakt mobiel computergebruik pas echt praktisch. De Tablet PC biedt gebruikers een totaal nieuw platform voor creativiteit en samenwerking," zegt Ian LeGrow. Executive vice president of product strategy bij Corel. "Corel, met 15 jaar ervaring op het gebied van grafische software, breidt de toepassingsmogelijkheden verder uit met Corel Grafigo. Dit is een totaal nieuw type applicatie dat van meet af aan is ontworpen om optimaal gebruik te maken van voordelen van de Tablet PC."

Corel Grafigo is ontwikkeld voor zakelijke gebruikers die veel onderweg zijn en daarbij vaak aantekeningen of schetsen maken. Met Grafigo kunnen deze gebruikers nu overal en altijd aantekeningen maken, informatie invoeren en opvragen, ook op momenten en plaatsen waar een standaard notebook niet praktisch zou zijn. De toepassing is volledig ontworpen voor gebruik op een Tablet PC met peninvoer. Een muis of toetsenbord is niet nodig.

Corel Corporation
Corel Corporation biedt haar klanten de creatieve tools die zij nodig hebben om hun verbeelding vorm te geven. Met een geschiedenis van software-innovatie en vele loyale klanten wereldwijd heeft Corel internationaal een reputatie verworven als ontwikkelaar van bekroonde grafische en zakelijke applicaties voor Windows-, Macintosh-, Linux- en UNIX-platforms. Corel blijft de ondersteuning van het web uitbreiden door de veelzijdigheid van Internet op te nemen in webgebaseerde applicaties, content en diensten. Corel zal ook applicaties ontwikkelen voor het Microsoft .NET-platform, als onderdeel van het streven om klanten een volledige reeks applicaties en diensten via Internet te bieden. Het hoofdkantoor van Corel is gevestigd in Ottawa, Canada. Corel is genoteerd aan de NASDAQ Stock Market en de Toronto Stock Exchange.

Ingezonden persbericht