Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

7-11-02

Politie onderzoekt aangiften benadeelde rekeninghouders

BREDA: De politie van het district Breda onderzoekt de aangiften van een Bredase en een Eindhovense rekening houder, die aangiften hebben gedaan van fraude met hun bankpas. Volgens de benadeelden werd door onbevoegden een bedrag van respectievelijk 600 Euro en 3000 Euro van de rekening geschreven. De rekeninghouders sluiten niet uit, dat de fraudes zijn gepleegd tijdens pinnen bij een betaalautomaat in Breda Noord. De politie stelt een onderzoek in. Of het hier om een incident gaat of om meerdere zaken is op dit moment niet bekend. Het Interregionaal Bureau Geld- en Waardeverkeer Zuid-Nederland stelt samen met het district Breda een onderzoek in.

Identiteit vrouw in tent in Breda bekend

BREDA: De identiteit van de vrouw die al enkele weken bivakkeert aan de Mijlenbroek in Breda in een zelf gemaakt tentje uit pastic en houten planken is bekend. De vrouw blijkt in China te zijn geboren uit Lelystad te komen en 40 jaar oud te zijn. Naar aanleiding van publiciteit reageerde vanmiddag de dochter van de vrouw, die naar Breda is gekomen. Zij bevestigde tegenover de politie dat de vrouw haar moeder is en enkele jaren geleden is gescheiden. Volgens de dochter zou ze enige tijd in Breda hebben gewoond, maar niet geweten te hebben waar ze uiteindelijk was gebleven. De politie heeft de vrouw en haar dochter meegenomen naar het bureau en hulpinstanties opgeroepen om te kijken wat met de vrouw moet gaan gebeuren. Ook is momenteel nog niet bekend of de vrouw een wettige status heeft om in Nederland te zijn.

Inbreker op heterdaad betrapt

BREDA: Vannacht omstreeks 00.10 uur hebben bewoners van een pand aan de Tilburgseweg een 50-jarige Bredanaar op heterdaad betrapt toen hij aan het inbreken was in hun schuur. De verdachte is door hen overgedragen aan de politie.

Vannacht hoorde een bewoner aan de Tilburgseweg omstreeks 00.10 uur een harde klap. Het geluid kwam vanuit de tuin. De bewoners waren extra alert omdat er op 26 oktober jl. in hun schuurtje was ingebroken. Vader en zoon zijn direct naar buiten gegaan. Zij zagen een man in hun tuin die wegvluchtte over de schutting. De bewoners hebben direct een achtervolging ingesteld. Op de Giraffestraat ter hoogte van een school wisten zij de inbreker te achterhalen. Zij hebben de man opgehouden totdat de politie ter plaatse kwam. De verdachte bleek een plaat te hebben weggebroken van het schuurtje. Deze plaat verving een ruit die bij de vorige inbraak was vernield. De verdachte, een 50-jarige Bredanaar en een oude bekende van de politie, is in verzekering gesteld. De politie van het team Zuid-Oost onderzoekt nu of de verdachte ook verantwoordelijk is voor andere soortgelijke inbraken in deze buurt.

Autodief aangehouden

BREDA: De politie heeft gisteren een 27-jarige Bredanaar aangehouden op de verdenking van autodiefstal. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Agenten in burger zagen gisteren in de wijk Westeinde een personenauto merk Ford staan die als gestolen was opgegeven. De auto was de nacht van 5 op 6 november gestolen vanuit de wijk Belcrum in Breda. Zij zagen een man in de auto stappen die aanstalten maakte om weg te rijden. De agenten zetten hierna hun auto voor de gestolen auto, stapten uit en riepen naar de bestuurder: `stop politie`. De verdachte reed vervolgens met piepende banden snel achteruit en wist zijn auto te keren. De agenten hebben daarop de achtervolging ingezet. De autodief liet zijn voertuig achter op de Dijklaan en ging te voet verder. De verdachte rende op de Rietmakerstraat een brandgang in waarna hij door agenten in een tuin kon worden aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij heeft de autodiefstal inmiddels toe gegeven.

Jongens proberen offerblok te stelen

BAARLE-NASSAU: Gistermiddag heeft de politie een 16-jarige jongen uit Ravels en een 15-jarige jongen uit Turnhout aangehouden die geprobeerd hebben een offerblok uit de kapel op Nijhoven in Baarle-Nassau te stelen.

Met een ijzerzaag hadden de jongens geprobeerd een offerblok los te maken. Buurtbewoners die de jongens bezig zagen, hebben de twee jongens tegengehouden toen ze er op een scooter vandoor wilden gaan. De jongens hadden een ijzerzaag bij zich waarmee ze het blok al gedeeltelijk los hadden gezaagd. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen zwaait met luchtdrukpistool

BREDA: Gistermiddag heeft de politie op de Ulvenhoutselaan een 16-jarige jongen uit Chaam aangehouden die op de Allerheiligenweg met een luchtdrukpistool gezwaaid heeft.

De politie kreeg deze melding van geschrokken voorbijgangers. De jongen had geen verklaring voor zijn gedrag. Wel snapte hij dat voorbijgangers erg geschrokken waren omdat zij niet wisten om wat voor wapen het ging. In overleg met Justitie zal bekeken worden welk vervolgtraject met de jongen zal worden ingegaan (HALT of AU). Het wapen evenals twee messen die de jongen bij zich had zijn in beslag genomen.

Winkeldieven betrapt

BREDA: Gistermiddag heeft de politie een 48-jarige Bredanaar aangehouden die in een discount drogisterij aan de Dr. Struyckenstraat een flesje parfum en een deodorant stick had gestolen. De man stopte de goederen in zijn jaszak en liep daarmee naar buiten zonder deze goederen aan de kassa te betalen.

Medewerkers van de zaak, die de diefstal zagen gebeuren, spraken de man buiten aan, waarna hij werd opgehouden totdat de politie ter plaatse was. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

BREDA: Een 19-jarige Bredanaar heeft gistermiddag tevergeefs geprobeerd het personeel van een kledingzaak op de Ginnekenstraat om de tuin te leiden. Hij ging met drie broeken de paskamer in. Hij nam er na gepast te hebben zichtbaar twee mee uit de paskamer en wilde de winkel verlaten. Hij is door beveiligingsmede-werkers van de kledingzaak opgehouden. Hij bleek een broek in zijn sporttas gestopt te hebben. De winkeldief verklaarde tot de diefstal van een broek gekomen te zijn uit geldnood. Hij droeg al drie dragen dezelfde broek en had geen andere broek om aan te doen.

ETTEN-LEUR: In een tijdelijke kledingwinkel op de Markt zochten gisteravond twee 16-jarige meisjes kleding uit met een waarde van 200 Euro. Bij de kassa bleek dat men niet kon pinnen. Hierop besloten de meisjes de kleding in hun tassen te stoppen om vervolgens de winkel uit te lopen. Voorbij de kassa werden zij aangehouden door een verkoper. De dievegges zijn door de politie overgebracht naar het bureau. Zij worden doorverwezen naar bureau HALT.

Auto in brand

BREDA: Op de Teteringsedijk is vannacht omstreeks 04.00 uur een auto uitgebrand. De auto, een Ford Escort, is vermoedelijk eerder vannacht in Raamsdonksveer gestolen. Een buurtbewoner heeft de brand met een poederblusser geblust. De politie gaat uit van brandstichting. Naast deze auto lag een gesmolten plastic fles waarmee vermoedelijk de brand is aangestoken. In de auto lagen sporen van `wiet`. De auto is daarom vermoedelijk voor criminele activiteiten gebruikt. De daders zijn waarschijnlijk met een andere auto gevlucht.

Bedrijfsinbraken

BREDA: Gisteren is ingebroken in een garagebedrijf aan de Minister Kanstraat. Men heeft een ruit aan de voorzijde vernield. Uit het pand zijn enkele computers gestolen. Getuigen hebben een blauwe Ford Orion met de vermoedelijke daders zien wegrijden

BREDA: Gisteren is ook aangifte gedaan van inbraak in een winkel op de Brusselstraat. Ook hier werd aan de voorzijde een ruit vernield. Uit het bedrijf zijn middels handreiking vis en garnalen uit de diepvries weggenomen.

Inbraak in woning

ETTEN-LEUR: Gisteravond is omstreeks 19.00 uur ingebroken in een woning aan de Boegspriet. De dader werd overlopen door de bewoner. Men had aan de achterzijde van het pand een ruit van de schuifpui kapotgeslagen. De dader vluchtte nadat hij ontdekt was via de achtertuin in de richting van de Rijsdijk (jachthaven). Het zou gaan om een man met een zwarte jas met witte horizontale band. Hij droeg verder een donkere broek

Hotelgast met gasalarmpistool

ZUNDERT: Een 50-jarige Belg is vannacht omstreeks 00.10 uur in een horeca etablissement in Zundert aangehouden omdat hij in het bezit was van een gasalarmpistool. Hij is vanmorgen in vrijheid gesteld.

Een personeelslid zag het wapen in de broeksband van de gast zitten, terwijl zij het over de rekening hadden. De medewerker pakte het wapen en gooide dit snel naar een collega die het wapen in een kluis deponeerde en de politie waarschuwde. De man heeft inmiddels afstand gedaan van het wapen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De verdachte verklaarde het wapen te hebben gekocht in Italië, hij veronderstelde dat het wapen in Nederland was toegestaan.

Bron: Rv.Kuik/W. van Hooijdonk