Met de Tablet PC luidt HP nieuw tijdperk in voor mobiel computergebruik

Veelzijdige Compaq Tablet PC eenvoudig aan te passen aan de manier van werken

UTRECHT/AMSTELVEEN, 7 november 2002 - HP luidt een nieuw tijdperk in op het gebied van mobiel computergebruik met de introductie van de Compaq Tablet PC TC1000. De nieuwe Compaq Tablet PC is een veelzijdige en volledig functionele mobiele PC die eenvoudig is aan te passen aan de wijze waarop gebruikers werken. De Compaq TC1000 beschikt over draadloze communicatietechnologie, is licht van gewicht en combineert de kracht van 'digitale inkt' met meer traditionele PC-functies. Dit betekent dat gebruikers kunnen werken op de wijze die hun voorkeur heeft.

Wanneer de Compaq Tablet PC als 'schrijfblok' wordt gebruikt, vloeit er 'digitale inkt' op het scherm, wanneer er wordt geschreven met de elektronische pen, precies zoals bij het schrijven met een pen op papier. De Tablet PC slaat deze aantekeningen vervolgens veilig op en maakt uitwisseling hiervan met anderen mogelijk. Wie de voorkeur geeft aan typen, kan een lichtgewicht toetsenbord aan de Compaq TC1000 koppelen. Hiermee verandert de Compaq Tablet PC in een 'normale' notebook-pc.

De Compaq Tablet PC kan tevens als een desktop gebruikt worden door het apparaat in een docking station te plaatsen. Daarbij kunnen twee beeldschermen - het TFT-display en een extern beeldscherm - tegelijkertijd gebruikt worden. Het scherm van de Compaq Tablet PC kan gemakkelijk omgezet worden van 'viewing'-modus naar een schrijfoppervlak voor digitale inkt. De Tablet PC kan op ieder gewenst moment uit het docking station gehaald worden, zonder dat het nodig is om opnieuw te starten.

Dankzij het flexibele ontwerp kunnen gebruikers tijdens vergaderingen gemakkelijk en onopvallend met de TC1000 werken en aan hun bureau weer snel overschakelen op de notebook- of desktopmodus.

"Met de Compaq Tablet PC kunnen gebruikers zelf kiezen hoe zij hun PC willen gebruiken," zegt Eric Cador, senior vice president van HP's Personal Sytems Group (PSG) in Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA). "Voor gebruikers die de voorkeur geven aan pen en papier om ideeën vast te leggen of aantekeningen te maken tijdens vergaderingen, combineert de Compaq Tablet PC het gemak en de flexibiliteit van schrijven met de kracht van een computer."

De Compaq Tablet PC is tevens geschikt voor een brede verscheidenheid aan specifieke toepassingen op het gebied van architectuur, vormgeving, gezondheidszorg, juridische zaken, industriële productie en verkoop.

"Autodesks ontwerp- en communicatiesoftware Architectural Studio maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden die de Compaq Tablet PC biedt," zegt Tatjana Dzambazova, Technical Application Manager for Architecture bij Autodesk EMEA. "Het is bijzonder intuïtief en gemakkelijk te gebruiken en het geeft ontwerpers en architecten de kracht en de creatieve mogelijkheden van de pen terug. Het is een multimediaomgeving voor schetsen, foto's, 2D-tekeningen en 3D-modellen. De pen en de mobiele eigenschappen van de Compaq Tablet PC maken dit tot een uitstekende combinatie van hardware en software."

"De Compaq Tablet PC is een ideaal platform voor Corel Grafigo," zegt Mike Hope, director of technical marketing bij Corel. "Gebruikers kunnen nu hun ideeën gemakkelijk vastleggen - ook wanneer ze onderweg zijn - en deze vervolgens eenvoudig uitwisselen met collega's dankzij de draadloze communicatiemogelijkheden van de Compaq Tablet PC."

De multifunctionele TC1000 is ongeveer 2 cm dik en weegt ongeveer 1,36kg. Verder beschikt de Compaq Tablet PC over een Transmeta Crusoe TM5800 processor met een snelheid van 1GHz die voor hoge prestaties zorgt, terwijl optimaal gebruik wordt gemaakt van het batterijvermogen.

"HP staat in de markt bekend als leverancier van innovatieve producten en de Compaq Tablet PC is hiervan een nieuw voorbeeld," zegt dr. Matthew R. Perry, president en chief executive officer van Transmeta Corporation. "Microsofts visie op het gebied van krachtig en veelzijdig mobiel computergebruik via op Windows gebaseerde Tablet PC's sluit uitstekend aan op de eigenschappen van de Crusoe-processor. Deze vormt een nieuwe standaard voor fluisterstille en lichtgewicht mobiele systemen met een zeer laag energieverbruik."

De Compaq Tablet PC TC1000 wordt geleverd met Microsoft Windows XP Tablet PC Edition en beschikt over een 10,4 inch TFT-display met een brede kijkhoek en speciaal gehard glas, een NVidia GeForce2Go 100 graphics controller voor hoge resolutie beeldweergave, ingebouwde 802.11b draadloze LAN-technologie, 256MB DDR RAM, een SMART-harddisk met een capaciteit van 30GB en USB 2.0 voor eenvoudige connectiviteit met randapparatuur.

De Compaq Tablet PC TC1000 is vanaf eind november verkrijgbaar vanaf ¤ 2.475,- exclusief BTW. Meer informatie is te vinden op www.compaq.com/tabletpc.

Over HP
HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit. Meer informatie is te vinden op www.hp.nl.