Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 7-11-2002 Persbericht district Den Bosch

Extra mensen voor politiedistrict Den Bosch

In juni 2003 krijgt het politiedistrict Den Bosch er 32 mensen bij. Dat heeft het Regionaal College van de regiopolitie Brabant-Noord gisteren in zijn vergadering te Boxtel bij meerderheid van stemmen besloten. Alleen de burgemeester van de gemeente Veghel kon niet instemmen met de voorgestelde plannen. Via dit besluit wil de regio eenmalig een vuist maken tegen de grootstedelijke problematiek binnen het district Den Bosch. De 32 komen direct van de basisopleiding politie.

Toekomstige uitbreidingen van de politiesterkte in de regio Brabant-Noord zullen in principe plaatsvinden conform de geldende verdeelsystematiek, de zogenaamde Bekostigingssystematiek Politie. Dit geldt ook voor de instroom van maart 2003. Dan komen 21 mensen van de basisopleiding naar de regio Brabant-Noord.

GEWAPENDE OVERVAL, Den Bosch

Woensdagavond was er een gewapende overval op een pizzabedrijf aan het Leonardo da Vinciplein. Tegen 20.30 uur kwamen er twee gemaskerde mannen binnen, waarvan er een een vuurwapen draagt. De twee personeelsleden worden gedwongen een kassalade met inhoud af te geven, waarop de twee overvallers weglopen over de Chr. Huygensweg richting Simon Stevinweg.

INBRAAK BEDRIJFSCOMLEX, Nieuwkuijk

In een bedrijfscomplex aan de Middelweg in Nieuwkuijk is vannacht ingebroken. In het pand zijn meerdere bedrijven gevestigd, vier zijn door de inbrekers bezocht.Er wordt geld, kleding en computerapparatuur vermist.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN, Den Bosch

Woensdagavond heeft de politie een 24-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 27-jarige plaatsgenoot. Het incident vond plaats in een woning aan de Pastoor de Kroonstraat. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte kon thuis worden aangehouden.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING, Den Bosch

Vanochtend is een 17-jarige bromfietsster uit Den Bosch op de kruising van de Lagelandstraat en Grobbendoncklaan ten val gekomen. Een rechtsafslaande personenauto gaf de rechtdoorrijdende bromfietsster geen voorrang, het meisje viel en liep kneuzingen en bloeduitstortingen op. De auto reed door.

INBRAAK WINKEL, Den Bosch

Van een apotheek aan het Mgr. Van Roosmalenplein is vannacht een ruit ingegooid. Uit de zaak is een geldkistje met enkele honderden euro`s weggenomen.

AUTO WEG, Den Bosch

Aan de Van der Does de Willeboissingel is woensdag een VW Golf met het kenteken NP-LR-75 weggenomen. Aan het Statenkwartier is vannacht een grijze Ford Escort met het kenteken ZK-30-KT ontvreemd..