Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Aan het college van Burgemeester en Wethouders Telefoon (070) 333 44 44 Telefax (070) 333 40 33 van de gemeente
Uw brief Ons kenmerk Doorkiesnummer AV/KO/2002/76477 (070) 340.6673

Onderwerp Datum Contactpersoon Aanvraagformulier uitbreiding 10 oktober 2002 A. Bakker kinderopvang en gewijzigde Rkb
Geacht college,
Hierbij treft u aan de gewijzigde Regeling uitbreiding kinderopvang en buitenschoolse opvang (Rkb, bijlage 1), alsmede het aanvraagformulier waarmee uw gemeente een aanvraag kan doen voor extra opvangplaatsen, te realiseren in 2003. Conform de u toegezonden circulaire van 3 juli jl. (DJB/KO-2294878) is de Regeling uitbreiding kinderopvang en buitenschoolse opvang gewijzigd in verband met de volgende punten: de indexering over 2002, de verlenging van de Rkb met een jaar (tot en met 2003), toekenning van de instandhoudingsbijdrage 2003, extra middelen voor inspectie en toezicht en de mogelijkheid om extra opvangplaatsen te realiseren in 2003. Met bijgevoegd formulier kunt u een aanvraag doen voor extra opvangplaatsen in 2003. Zoals eerder is gecommuniceerd is het aantal beschikbare opvangplaatsen (maximaal 10.000) evenredig verdeeld volgens het Gemeentelijk Ramingsmodel Kinderopvang (SCP, 2002). Op basis hiervan kunt u in eerste instantie in aanmerking komen voor (gemeente)
(aantal plaatsen)
De gemeenten die in aanmerking komen voor 0 (nul) extra opvangplaatsen, hebben de mogelijkheid om via het aanvraagformulier (vraag 3, optie b) aan te geven of ze bij een herverdelingsronde alsnog in aanmerking wensen te komen voor restantplaatsen. Voordat u het aanvraagformulier invult, raad ik u aan eerst aandachtig de toelichting door te lezen.




---

Vervolgens verzoek ik u het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier per omgaande, doch uiterlijk voor 15 november 2002 te retourneren aan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, per adres:* Ministerie van VWS, afdeling FPB, kamer A 1715, postbus 20350, 2500 EJ in Den Haag.
Ik onderken dat de gestelde uiterste retourdatum (15 november 2002) van de aanvraagformulieren in afwijking van eerdere indieningstermijnen met betrekking tot de Rkb relatief kort is.
Om u echter nog dit kalenderjaar uitsluitsel te kunnen geven over het toegekende aantal opvangplaatsen verzoek ik u dringend deze termijn na te komen. De bijbehorende subsidieverlening kan ik u tenslotte pas toezenden, nadat alle aanvragen zijn binnengekomen, op basis waarvan de herverdeling kan worden berekend. Te laat geretourneerde aanvraagformulieren zullen dus niet worden meegenomen bij de verdeling van de extra opvangplaatsen in 2003.
Vertrouwend u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. De Staatssecretaris van Sociale zaken en Werkgelegenheid, namens deze,
de directeur Arbeidsverhoudingen,
(dhr. P. Van Loo)

---

*De afdeling Kinderopvang valt nu onder het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In verband met tijdelijke huisvesting van de afdeling Kinderopvang bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verzoeken wij u uw correspondentie te richten aan genoemd adres .