Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 7-11-2002 2e persbericht van donderdag 7 november 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee verdachten ontucht aangehouden
Afgelopen maandag en dinsdag zijn twee Eindhovenaren van 25 en 55 jaar oud aangehouden. De twee mannen worden verdacht van het plegen van ontucht en verkrachting van minderjarigen en van zware mishandeling. De drie slachtoffers deden bij de politie aangifte. De zaken speelden zich af in de huiselijke kring. Beide verdachten zitten nog vast. De 25-jarige verdachte is inmiddels voorgeleid in Den Bosch. Hij is in bewaring gegaan.

Eindhoven: Man schopt deuk in auto
Een onbekende man heeft woensdagavond rond 22.30 uur op de Blaarthemseweg een deuk in een auto geschopt. Dat gebeurde bij de Fauréstraat. Een 21-jarige Veldhovense vrouw wilde met haar auto vanuit de Fauréstraat de Blaarthemseweg rechtsaf opdraaien. Zij kreeg geen voorrang van een man en vrouw die op een tandem over de Blaarthemseweg reden. De vrouw kon nog stoppen en claxonneerde. De man en vrouw op de tandem stopten en de man kwam naar de auto en schopte een deuk in de auto. Daarna reden de tandemberijders verder.

Eindhoven: Overval voorkomen
Donderdagmorgen om 7.10 uur hebben twee onbekende personen geprobeerd een tankstation aan de Bisschop Bekkerslaan te overvallen. De twee kwamen het tankstation binnen. De medewerker van het tankstation was in het kantoor maar begreep meteen dat het om een overval ging. Hij sloot snel de deur tussen het winkelgedeelte en het kantoor en belde de politie. De overvallers, die om geld vroegen, wachtten de komst van de politie niet af en verdwenen zonder buit.

Deurne: Fietster gewond
Bij een aanrijding tussen een auto en een fiets, donderdag om 10.20 uur op de kruising Eikenlaan Hoofdstraat, is de 78-jarige fietster uit Liessel gewond geraakt. De vrouw fietste vanuit de Eikenlaan de kruising op en gaf geen voorrang aan een 75-jarige automobilist uit Deurne. De vrouw is met kneuzingen in het Elkerliek in Helmond opgenomen.

Deurne: Uitgeteld
Tussen vorige week donderdag en afgelopen woensdag is vanaf de Randweg een verkeersteller gestolen. Het apparaat is eigendom van de gemeente. De kast waarin de teller stond is opengebroken. Het schadebedrag van diefstal en vernieling is 2.650,=.

Deurne: Zakkenrollerij
Een 55-jarige vrouw uit Deurne is donderdag tussen 14.00 en 14.50 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw deed boodschappen in een winkel aan de Kerkstraat. Daar is de portemonnee met pasjes en ongeveer 100,= uit haar tas gepakt.

Geldrop: Zakkenrollerij
Een 43-jarige Helmondse vrouw is woensdag tussen 14.00 en 15.00 uur van haar portemonnee beroofd. Ze bezocht op de Korte Kerkstraat de weekmarkt. Later miste ze haar portemonnee met pasjes en 300,=. De portemonnee was uit haar tas gehaald.

De Rips: Trampoline gestolen
Uit de open schuur achter een woning aan de Jodenpeeldreef is woensdagmiddag een trampoline gestolen. De trampoline was juist gisteren in de schuur gezet nadat hij de hele zomer in de tuin had vast gestaan. De trampoline heeft een doorsnee van 3.60m.

Veldhoven: Digitale camera gestolen
Uit een woning aan De Verver is in de nacht van woensdag op donderdag een digitale video- fotocamera gestolen. Ook de tas die bij de camera hoort is weg. De bewoners zijn vooral gedupeerd omdat op de camera opnamen staan van de geboorte van hun kind, vorige week. In de tas zaten nog allerlei opnamen van hun oudste kind. Vooral de opnamen hebben een grote emotionele waarde. Men kwam vermoedelijk het huis in door de voordeur te openen. Deze zat niet op nachtslot.

Veldhoven: Woninginbraak
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan De Scheerder. De achterdeur is opengebroken en uit de woning zijn twee mobiele telefoons en geld, 120,=, weggenomen.