Politie Midden- en West Brabant

Persbericht Districtsrecherche Boz

Donderdag 7 november 2002

DISTRICTSRECHERCHE
Vervolg persbericht schietpartij Oud-gastel

Naar aanleiding van de schietpartij die woensdagavond 6 november plaats had op het woonwagenkamp in Oud-Gastel is woensdagnacht een zestal personen aangehouden die vermoedelijk betrokken waren bij de schietpartij.
De districtsrecherche is in samenwerking met het team Halderberge een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van de schietpartij.

Woensdagmiddag werd door de politie een inval gedaan in het woonwagenkamp in Oud-gastel, naar aanleiding van een binnengekomen melding. Een tweetal hennepkwekerijen werd ontmanteld met respectievelijk 75 en 106 planten. Woensdagavond omstreeks 21.30 uur vond er een schietpartij plaats op datzelfde woonwagenkamp. Uit, op dat moment ingesteld, onderzoek bleek dat de vermoedelijke dader(s) een op het kamp staande woonwagen was/waren ingevlucht. Later die nacht hield de politie in de betrokken woonwagen de zes verdachten aan. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat het zestal niet betrokken is geweest bij de schietpartij. In overleg met justitie zijn de verdachten vanmiddag naar huis gezonden. Tijdens de aanhoudingen zijn geen wapens aangetroffen.

Op dit moment is de politie met een 20-tal rechercheurs met de zaak belast.