Nieuwsbericht

donderdag 7 november 2002, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Auto over de kop
Alkmaar, woensdag 6 november 2002.
Omstreeks 20.50 uur vond er op de Huiswaarderweg een eenzijdig ongeval plaats. Een 23-jarige automobilist uit Twisk reed over de Huiswaarderweg, komende uit de richting van de Neswaard. Ter hoogte van de afrit naar de Helderseweg verloor hij de macht over het stuur. Bij het corrigeren raakte zijn voertuig in een slip. Het voertuig draaide om haar as en sloeg over de kop. De auto kwam op het dak tot stilstand in de middenberm en had onderweg nog een lichtmast en een verkeerslicht geraakt. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar hij een nacht ter observatie werd opgenomen. De Huiswaarderweg is enige tijd door de politie afgezet.

Mishandeling in het verkeer
Alkmaar, woensdag 6 november 2002.
Een 22-jarige automobilist uit Alkmaar deed in de avond aangifte van mishandeling door een andere weggebruiker. Hij was er omstreeks 19.15 uur getuige van dat een vrouw in een rode Volkswagen Polo, op de kruising Hooftplein-Vondelstraat, bijna geen voorrang gaf aan een bestuurder van een zwarte Toyota Celica met opvallende chromen velgen. De bestuurder van die zwarte auto voerde geen verlichting, reden waarom de vrouw hem bijna over het hoofd had gezien op de kruising. Er volgde net geen aanrijding maar de bestuurder van de zwarte auto stapte wel boos uit en sloeg op de motorkap van de rode auto. De man probeerde het portier van de rode auto te openen maar omdat de vrouwelijke bestuurster deze op slot had gedaan lukte dat niet. De 22-jarige automobilist stapte uit en riep de bestuurder van de zwarte auto tot de orde. Hij kreeg hierna een stomp in zijn gezicht. Andere slagen kon hij afweren. Hierna stapte de man weer in zijn zwarte auto en reed weg in de richting van de Bierkade. De gewelddadige weggebruiker voldoet aan het volgende signalement: blanke man, leeftijd ongeveer 29 jaar, lengte 1,80, mager postuur, kaal hoofd maar wel bakkebaarden, ingevallen gezicht. De man draagt oorbellen en heeft een piercing door zijn wenkbrauw. Hij droeg een zwart-wit trainingspak. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Alkmaar via 0900-8844 (lokaal tarief).

Boete voor drankrijder
Alkmaar, donderdag 7 november 2002.
Omstreeks 02.00 uur, controleerde de politie op de Laan van Bath een 29-jarige automobilist uit Alkmaar op alcoholgebruik. De man blies aan het bureau 315 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij krijgt een boete van 190,-.

Diefstal auto
Alkmaar, donderdag 7 november 2002.
In de afgelopen nacht is er vanaf de Gaffelstraat een witte personenauto weggenomen van het merk Opel, type Vectra, bouwjaar 1990 en voorzien van het kenteken YN-59-BS.

Verkeerscontrole
Egmond aan den Hoef, donderdag 7 november 2002. Tussen 09.30 en 12.00 uur heeft de politie controles gehouden op de Hoeverweg en op de Bergerweg in Bergen. Er vielen in totaal 21 bekeuringen. 18 wegens het niet dragen van een autogordel, 1 wegens het niet dragen van een bromfietshelm, 1 wegens het niet hebben van een bromfietscertificaat en 1 wegens het onnodig geven van lichtsignalen.

NOORDKOP

Fietser onder trein
Breezand, donderdag 7 november 2002.
Omstreeks 07.20 uur vond er op de bewaakte spoorwegovergang op de Burgemeester Lovinkstraat, een dodelijke aanrijding plaats. Een man op een fiets stak, komend vanuit de richting van de Balgweg en gaand in de richting van Breezand, het spoor over. De spoorbomen waren naar beneden en de man is tussen de bomen door gegaan. Hij werd aangereden door de trein die kwam vanuit Alkmaar en ging in de richting van Den Helder. Het slachtoffer werd meegesleurd. De trein kwam ongeveer 200 meter voorbij de overgang tot stilstand. De fietser was op slag dood. De politie is nog bezig met het vaststellen van de identiteit van de man maar vermoedelijk gaat het om een 20-jarige man uit de Oekraïne. Hij had een rugtas bij zich met daarin identiteitspapieren en een broodtrommel. Hij was mogelijk op weg naar zijn werk. De verkeersongevallendienst stelt een nader onderzoek in.

Man valt uit boom
Schagen, donderdag 7 november 2002.
Omstreeks 13.45 uur viel een 67-jarige man uit Alkmaar uit een boom aan de Groenling. De man was bij familie in de tuin aan het werk. Hij stond op een metalen ladder op een hoogte van ongeveer 6 meter en was bezig de kruin uit een 10 meter hoge boom te zagen. De man verwachtte dat de kruin van hem af zou vallen maar deze kwam juist naar hem toe. Hij viel op de grond en liep een breuk aan zijn rechterbeen en zijn linkerpols op. Verder had hij een hoofdwond. De man was zwaar gewond maar aanspreekbaar. Personeel van de traumaheli verleende bijstand aan het ambulancepersoneel. Toen het slachtoffer gestabiliseerd was is hij per ambulance en onder begeleiding van een motoragent vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Diefstal auto
Middenmeer, donderdag 7 november 2002.
Tussen woensdag 6 november 17.45 uur en donderdag 7 november 07.45 uur is voor een showroom van een automobielbedrijf aan de Brugstraat een personenauto weggenomen. Het gaat om een blauwpaarse Volkswagen Golf voorzien van het kenteken ST-LS-39 met een dagwaarde van 9.000,-.

Vrouw maakt amok in buurt
Den Helder, woensdag 6 november 2002.
Een 58-jarige vrouw uit Den Helder is in de middag aangehouden omdat zij overlast veroorzaakte vanuit een woning aan de Kruiszwin 41. De vrouw had buren uitgescholden, met een auto bijna een aanrijding veroorzaakt en een tuinhek vernield. Ook had zij met geschreeuw en dergelijke de afgelopen dagen de buurt wakker gehouden. De vrouw was dronken en in de war. Bij haar aanhouding bood ze verzet en beledigde ze de agenten. Aan het bureau sloeg ze nog een barst in de het ruitje van een politiecel. Ze is gistermiddag ter ontnuchtering ingesloten en vandaag in de loop van de middag heengezonden.

Boete voor drankrijder
Schagen, donderdag 7 november 2002.
Omstreeks 02.10 uur, controleerde de politie op de Beethovenlaan een 41-jarige automobilist uit Callantsoog op alcoholgebruik. De man blies aan het bureau 300 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij krijgt een boete van 190,-.

Man in verduisterde auto aangehouden
Wieringerwerf, donderdag 7 november 2002.
In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 november heeft de politie in het Belgische Turnhout een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man stond voor de politie in Wieringerwerf internationaal gesignaleerd wegens verduistering van een personenauto. De man was tijdens zijn aanhouding in gezelschap van twee meisjes uit de provincie Groningen van 13 en 16 jaar oud die van huis waren weggelopen.
De man heeft op woensdag 30 oktober 2002 bij een garage in 't Veld een personenauto van het merk Audi en type A6 meegekregen voor 'een proefrit'. Hij leverde een andere auto in, die achteraf gestolen bleek te zijn in Norg. De twee meisjes waren bij deze actie al aanwezig. Hierna gingen ze met de verduisterde auto voor een tripje naar Spanje. Toen hun geld opraakte besloten ze naar Nederland terug te keren waarna ze in België bij een controle tegen de lamp liepen. De beide meisjes zijn inmiddels terug bij hun ouders. De auto uit Norg is terug naar de eigenaar en de Audi A6 is door de garagehouder in België opgehaald. De Audi had een dagwaarde van 6750,- maar heeft door de trip wel enige honderden euro's schade opgelopen. De 27-jarige verdachte wordt morgen geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

Inbraken door politie opgelost
Wieringerwerf, donderdag 7 november 2002.
De politie is bezig met de afronding van het proces-verbaal tegen de twee mannen van 22 en 26 jaar uit Zaanstad die op dinsdag 29 oktober 2002 in Zaanstad werden aangehouden nadat ze op de Zeis in Wieringerwerf een auto hadden gestolen (zie ook onze berichtgeving van 29-10-02).
De beide mannen hebben bekend dat ze in onze regio ook hebben ingebroken in een school in Slootdorp op 4 oktober 2002 waarbij twee computers en een stereotoren werd buitgemaakt. Eén computer en de stereotoren is bij hen teruggevonden. Voorts worden zij verdacht van een poging tot inbraak bij een school in Den Oever op 29 oktober 2002. Tevens hebben de mannen verklaringen afgelegd over drie diefstallen van auto's in Wormer en een inbraak in een school in diezelfde plaats. De beide mannen worden nog van enkele diefstallen verdacht maar dat onderzoek loopt nog. De verdachten zijn op 1 november 2002 geleid voor de officier van justitie in Alkmaar en in bewaring gesteld.

WESTFRIESLAND

Nekletsel na aanrijding
Berkhout, woensdag 6 november 2002.
Omstreeks 17.00 uur vond er een kop-staart aanrijding plaats tussen twee auto's op de Provinciale weg N247 (Jaagweg) nabij de A7. Een 54-jarige automobilist uit Bovenkarspel reed met zijn 24-jarige dochter over de Jaagweg, komende uit de richting van Avenhorn. Het verkeer noopte hem te remmen waarna een 56-jarige automobiliste uit Alkmaar achterop reed. Zij hield te weinig afstand. De 24-jarige vrouw had door de klap pijn in haar nek. De bij de aanrijding betrokken auto's raakten flink beschadigd.

Diefstal auto
Bovenkarspel, woensdag 6 november 2002.
Een man uit Hoorn keek vreemd op toen hij na anderhalf uur winkelen met zijn vrouw in het Streekhof ontdekte dat zijn auto was weggenomen. De man had de auto op de Middend geparkeerd omstreeks 16.40 uur. Toen hij omstreeks 18.15 uur terug keerde was de auto weg. Onbekend is hoe deze is weggenomen. Het gaat om een zilverkleurige Audi, type 80 en voorzien van het kenteken FZ-HG-49.