Gemeente Heerenveen

Persberichten

Kindertekeningen in bestrating van Gemeenteplein in centrum Heerenveen 3-9-2002

Momenteel wordt gewerkt aan de herinrichting van het centrum van Heerenveen. Het laatste onderdeel van deze werkzaamheden is het aanbrengen van een nieuwe bestrating in het Gemeenteplein Het is de bedoeling dat die bestrating wordt verfraaid met kindertekeningen over de toekomst.

Om dit te realiseren is aan alle basisscholen in de gemeente Heerenveen gevraagd om door de leerlingen een tekening te laten maken over de toekomst. Bijvoorbeeld hoe de wereld of de omgeving er over honderd jaar uitziet.

De scholen verzamelen de tekeningen en selecteren per leeftijdcategorie
(groep 1 en 2; groep 3, 4 en 5 en groep 6, 7 en 8) de drie mooiste tekeningen.
Op maandag 9 september 2002 worden die bij de scholen opgehaald, zodat vervolgens een deskundige jury aan het werk kan om de geselecteerde resultaten te beoordelen. Er worden uiteindelijk vijftien "kunstwerken" uitgekozen om in een speciale tegel te worden gegraveerd, zodat deze kunnen worden ingestraat in het plein.

De overige tekeningen en gedichten worden verzameld in een hermetisch te sluiten kist. Deze kist krijgt een bestemming op een speciale plaats onder de nieuwe bestrating van het Gemeenteplein. Het is de bedoeling dat deze kist in de toekomst weer wordt opgegraven, zodat men dan kan zien welke visie de kinderen in de gemeente Heerenveen in 2002 hadden op de toekomst.

Prijsuitreiking
Alle deelnemers aan de wedstrijd krijgen ter gelegenheid van de officiële opening van de nieuwe bestrating van het centrum, een uitnodiging voor een kindervoorstelling op het Gemeenteplein. Dit vindt plaats op zaterdag 9 november 2002. De "prijswinnaars" worden uiteraard uitgenodigd voor de officiële opening op donderdagavond 7 november aanstaande. Zij mogen dan hun eigen tegel onthullen en ontvangen een tegenprestatie.