Wolters Kluwer NV

PERSBERICHT

Wolters Kluwer nv
7 november 2002

Definitieve overeenkomst over verkoop Bohn Stafleu Van Loghum

Wolters Kluwer maakt vandaag bekend dat zij een definitieve overeenkomst heeft bereikt over de verkoop van Bohn Stafleu van Loghum. Na consultatie van de ondernemingsraad en de regelgevende autoriteiten, is de op 25 september 2002 aangekondigde overeenkomst een feit. Vanaf vandaag is de in Utrecht gevestigde PCM Algemene Boeken, onderdeel van PCM Uitgevers, de nieuwe eigenaar. De financiële voorwaarden van de transactie zullen niet bekend worden gemaakt.

De Nederlandstalige medische uitgeverij Bohn Stafleu Van Loghum (BSL). BSL, met hoofdvestiging in Houten, is goed voor een omzet van ongeveer EUR 30 miljoen en telt ruim 130 medewerkers. Bohn Stafleu Van Loghum is de toonaangevende multimediale uitgever in Nederland en richt zich op professionals in de gezondheidszorg, zoals huisartsen, specialisten, tandartsen, paramedische professionals, verpleegkundigen, artsen en hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg en beroepsbeoefenaren in de welzijnszorg. Naast traditionele producten als boeken, tijdschriften en nieuwsbrieven, behoren ook cursussen, workshops, elektronische producten (CD-ROMs), on-line databanken en internetdiensten tot het uitgavenpakket.

De verkoop van BSL is het gevolg van het aanscherpen van de bestaande portefeuille van Wolters Kluwer Legal, Tax & Business Europe. Zoals vorig jaar augustus werd aangekondigd, gaat dit cluster zijn activiteiten richten op zes klantsegmenten met een hoog regelgevend karakter: legal; fiscal/financial; human resources; public & government administration; health, safety & environment (HSE) en transport. Het gevolg hiervan is, dat Wolters Kluwer alleen zal investeren in die activiteiten die binnen de genoemde segmenten vallen. Het onderbrengen van de Nederlandstalige uitgever bij het Wolters Kluwer Health cluster was geen optie omdat dit zich richt op de mondiale medische markten. Daarom nam Wolters Kluwer het besluit om elders voor BSL een goed onderkomen te vinden.