Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt zes personen aan na schietpartij

De politie heeft na een actie in Oud-Gastel 6 personen aangehouden na een schietpartij

De politie in het district Bergen op Zoom heeft op donderdag 7 november 2002, omstreeks 1.15 uur zes personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij op het woonwagenkamp aan de Koopmanstraat te Oud-Gastel.

Rond 21.30 uur reed een bestelbus met daarin de zes genoemde personen het woonwagenkamp op, loste enkele schoten en verschanste zich in een caravan. Bij de schietpartij vielen geen gewonden De politie, die snel ter plaatse was, zette het terrein af. Omdat er sprake was van vuurwapens werd een arrestatieteam ter plaatse geroepen. Na een korte actie gaven de zes verdachten zich over en werden zij aangehouden. Zij zijn afgevoerd, ingesloten en in verzekering gesteld. Het gaat hier om vijf mannen en een vrouw, waarvan enkele woonachtig zijn op het kamp en enkele elders. Hen wordt ondermeer openlijke geweldpleging, bedreiging en het voorhanden hebben van een vuurwapen ten laste gelegd.

Eerder die dag, rond 17.00 uur heeft de politie van team Halderberge twee kleine hennepkwekerijen opgerold in het woonwagenkamp. Het ging om een korte actie waarbij in totaal ongeveer 200 planten in beslag werden genomen. De toedracht van de schietpartij en of er mogelijk verband bestaat tussen de schietpartij en de hennepkwekerijen wordt in het politieonderzoek meege-nomen. In totaal hebben ongeveer 20 politiemensen en een arrestatieteam meegewerkt aan de actie

Bron: Enny de Wit