Politie Gelderland-Midden

Ede, forse schade na ontploffing
Publicatiedatum: 07-11-2002

Bij een woning aan de Proosdijerveldweg in Ede heeft zich woensdagavond een ontploffing voorgedaan waarbij de gehele achterpui werd beschadigd. Omstreeks half negen woensdagavond werden politie en brandweer gealarmeerd in verband met een ontploffing. De 19-jarige bewoner verklaarde enkele verfspuitbussen op een brandende kachel te hebben neergezet. Even later hoorde hij een enorme klap en zag hij dat de hele achterpui van de woning eruit lag. Ook bleek aan de voorzijde van de woning een raam te zijn gesneuveld. Een verfspuitbus is vermoedelijk door oververhitting geëxplodeerd, waardoor een andere verfspuitbus door de voorruit van de woning werd geslingerd. De bewoners bleven verder ongedeerd. Van de woning sneuvelden meerdere ramen en werd de woning met verf besmeurd. Bovendien liep een voor de woning geparkeerd staande auto schade op. De technische recherche stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, inbreker verjaagd
Publicatiedatum: 07-11-2002

Een 60-jarige inwoonster van Ede heeft woensdagmiddag een nog onbekende inbreker verjaagd. Omstreeks half vier 's middags bevond de bewoonster zich op de slaapkamer van haar flatwoning aan de Luynhorst in Ede toen de inbreker de slaapkamerdeur opende. Toen de bewoonster daarop wakker schrok maakte de inbreker zich uit de voeten. Naar later bleek had de inbreker zich toegang verschaft door de voordeur open te breken. Bij het doorzoeken van de woning stuitte hij onverwacht op de bewoonster. Uit de woning werd verder niets vermist.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren, 3 winkeldieven aangehouden
Publicatiedatum: 07-11-2002

De politie heeft woensdagmiddag drie personen aangehouden als verdacht van winkeldiefstal bij een winkel aan de Dorpsstraat in Lunteren. Het gaat om een 33-jarige man en twee vrouwen van 30 en 25 jaar, allen van Poolse afkomst. Het verdachte drietal was omstreeks vijf uur 's middags betrapt bij het stelen van cosmetica, waarbij gebruik werd gemaakt van een geprepareerde tas om het diefstalalarm te omzeilen. Het drietal werd na verhoor met een dagvaarding heengezonden. De ontvreemde goederen werden teruggegeven aan de winkel, de geprepareerde tas werd door de politie inbeslaggenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---