Klik hier voor behr.nl
PERSBERICHT
06/11/2002
Oesters van Premier, met recepten van Nam Kee
Nieuwe doelgroepen voor de oester
Premier is een actie gestart met recepten van het authentiek Chinese
restaurant Nam Kee in Amsterdam. Het komende halfjaar zijn aan de
onderzijde van het etiket op de mandjes Premier-oesters drie
exclusieve recepten van de koks van Nam Kee te vinden. Straks kan
iedereen zelf thuis oesters bereiden met de overheerlijke nieuwe
smaken.
Oesters roepen bij het Nederlandse publiek - in tegenstelling tot
bijvoorbeeld de zuidelijke landen - nog al eens negatieve associaties
op. Oesters worden rauw geconsumeerd of gegrild met de
spreekwoordelijke kruidenboter. Dat leek een vaststaand gegeven. Ook
de wijze waarop de oester in reclame-uitingen gepositioneerd werd,
leek onwrikbaar vast te liggen. Een plaatje van een glas champagne,
soms een rode roos erbij, dat is het traditionele beeld dat bij
oesters hoorde. Een sfeer van luxe en exclusiviteit.
Daar is definitief verandering in gekomen met de gezamenlijke actie
van Premier en Nam Kee om oesters met geheel andere smaken onder de
aandacht van de consument te brengen. Een nieuwe wereld van
smaaksensaties gaat open. De oester wordt hiermee interessant voor een
groep consumenten die ze eerst links liet liggen.
Aan Nam Kee de eer van de innovatieve benadering van de oester. Het
spraakmakende restaurant, met vestigingen aan de Zeedijk en de
Gelderse Kade in Amsterdam, is dan ook al vele jaren zeer druk
bezocht. Landelijke roem kreeg het restaurant recentelijk door de
roman "Oesters van Nam Kee" van Kees van Beijnum en de gelijknamige
film met Katja Schuurman in de hoofdrol.
Premier is er trots op dat ze exclusief de receptuur van Nam Kee kan
verspreiden onder het motto: "Oesters van Premier, met recepten van
Nam Kee". Premier is het topmerk van Krijn Verwijs BV. Deze schelp- en
schaaldierenspecialist uit Yerseke onderscheidt zich al meer dan
honderd jaar door topkwaliteit, service en innovatie.
De visspeciaalzaken haakten enthousiast in op de actie na een proeverij waarin het beroemd geworden recept van oesters met zwarte- bonensaus gepresenteerd werd. Vanaf november zijn de mandjes oesters met recepten verkrijgbaar in alle Nederlandse visspeciaalzaken.
Het beroemde recept van Nam Kee
Oesters met zwarte- bonensaus
12 Premier oesters
12 gram zwarte bonen gezouten (in potjes verkrijgbaar bij de toko)
3 gram verse knoflook fijn gesneden
3 gram verse gember fijn gesneden
lente-uitjes fijn gesneden (tien ringen van 5mm per oester)
slaolie (theelepel per oester)
sojasaus (een eet lepel)
peper, zout
Saus:
Zwarte bonen, knoflook en gember in een pan doen, bestrooien met peper
en bedekken met slaolie. Sojasaus en zout toevoegen en 15 minuten
laten koken.
Oesters:
Steek de oesters open. Laat de oesters 5 minuten stomen (bijvoorbeeld
in een vergiet boven een pan kokend water. Doe 1 eetlepel van de
zwarte- bonensaus in elke oester. Afmaken met 1 theelepel hete olie
per oester en garneren met de lente-uitjes. Eet de oester met een
vorkje uit de schelp.