Klik hier voor behr.nl

PERSBERICHT
06/11/2002

Oesters van Premier, met recepten van Nam Kee
Nieuwe doelgroepen voor de oester

Premier is een actie gestart met recepten van het authentiek Chinese restaurant Nam Kee in Amsterdam. Het komende halfjaar zijn aan de onderzijde van het etiket op de mandjes Premier-oesters drie exclusieve recepten van de koks van Nam Kee te vinden. Straks kan iedereen zelf thuis oesters bereiden met de overheerlijke nieuwe smaken.

Oesters roepen bij het Nederlandse publiek - in tegenstelling tot bijvoorbeeld de zuidelijke landen - nog al eens negatieve associaties op. Oesters worden rauw geconsumeerd of gegrild met de spreekwoordelijke kruidenboter. Dat leek een vaststaand gegeven. Ook de wijze waarop de oester in reclame-uitingen gepositioneerd werd, leek onwrikbaar vast te liggen. Een plaatje van een glas champagne, soms een rode roos erbij, dat is het traditionele beeld dat bij oesters hoorde. Een sfeer van luxe en exclusiviteit. Daar is definitief verandering in gekomen met de gezamenlijke actie van Premier en Nam Kee om oesters met geheel andere smaken onder de aandacht van de consument te brengen. Een nieuwe wereld van smaaksensaties gaat open. De oester wordt hiermee interessant voor een groep consumenten die ze eerst links liet liggen.

Aan Nam Kee de eer van de innovatieve benadering van de oester. Het spraakmakende restaurant, met vestigingen aan de Zeedijk en de Gelderse Kade in Amsterdam, is dan ook al vele jaren zeer druk bezocht. Landelijke roem kreeg het restaurant recentelijk door de roman "Oesters van Nam Kee" van Kees van Beijnum en de gelijknamige film met Katja Schuurman in de hoofdrol.
Premier is er trots op dat ze exclusief de receptuur van Nam Kee kan verspreiden onder het motto: "Oesters van Premier, met recepten van Nam Kee". Premier is het topmerk van Krijn Verwijs BV. Deze schelp- en schaaldierenspecialist uit Yerseke onderscheidt zich al meer dan honderd jaar door topkwaliteit, service en innovatie.

De visspeciaalzaken haakten enthousiast in op de actie na een proeverij waarin het beroemd geworden recept van oesters met zwarte- bonensaus gepresenteerd werd. Vanaf november zijn de mandjes oesters met recepten verkrijgbaar in alle Nederlandse visspeciaalzaken.

Het beroemde recept van Nam Kee
Oesters met zwarte- bonensaus

12 Premier oesters
12 gram zwarte bonen gezouten (in potjes verkrijgbaar bij de toko) 3 gram verse knoflook fijn gesneden
3 gram verse gember fijn gesneden
lente-uitjes fijn gesneden (tien ringen van 5mm per oester) slaolie (theelepel per oester)
sojasaus (een eet lepel)
peper, zout

Saus:
Zwarte bonen, knoflook en gember in een pan doen, bestrooien met peper en bedekken met slaolie. Sojasaus en zout toevoegen en 15 minuten laten koken.

Oesters:
Steek de oesters open. Laat de oesters 5 minuten stomen (bijvoorbeeld in een vergiet boven een pan kokend water. Doe 1 eetlepel van de zwarte- bonensaus in elke oester. Afmaken met 1 theelepel hete olie per oester en garneren met de lente-uitjes. Eet de oester met een vorkje uit de schelp.