Horecava 2002
10 dec 2001
14 NOMINATIES VOOR HORECAVA INNOVATION AWARD 2002
De beoordeling van de inzendingen voor de Horecava Innovation Award
2002 heeft 14 nominaties opgeleverd. De jury kreeg in totaal ruim 130
aanmeldingen onder ogen, verdeeld over vier categorieën. Het grote
aantal ingezonden producten voor Food & Beverage en Equipment (resp.
50 en 40) leidde in die categorieën tot vier genomineerden. Op de
eerste dag van de Horecava, 7 januari, worden de winnaars bekend
gemaakt. Bovendien zijn alle genomineerde producten en dienten te zien
in het informatieve innovatie-paviljoen op de beursvloer.
De 14 genomineerde producten zijn:
Food & Beverage:
- Oriëntaalse kant-en-klaar gerechten van De Indische - Ecologisch
koffieconcept Mex Eco van Peeze
- Zuivelsnack Breaker van Friesche Vlag
- Quality Cuisine aardappelbodems van Quality Cuisine / Limburg
Patisserie
Interior & Design:
- Friteszak met geïntegreerd sausreservoir van Zalpak
- Decanteerkaraf Pro Vino van Schott Zwiesel
- T-Tip, onderzetter gebruikte theezakjes van @dvancement4u
Equipment:
- Elektrische glaspoleermachine GlasClar van Madrissa
- Pvc-vloertegels Wala van Borchert Systemen
- Stapelbaar bierglas Amsterdammer van Interbrew Nederland
- Glasversnippersysteem van Bottlenecker
Services:
- Software ResV3 voor restaurant reserveringen van RESweb
- Handboek Gastronomie van Handboek Gastronomie
- Virtual Dessert voor creëren/calculeren desserts van Schöller Direct
Voor deze tweede editie konden fabrikanten en leveranciers producten
aanmelden die na 1 januari 2001 op de Nederlandse horeca- en
catering-markt zijn verschenen. De wedstrijd stond open voor iedereen,
dus niet alleen voor deelnemers aan de Horecava. De jury heeft de
inzendingen beoordeeld op hun innovatieve karakter. Daaronder verstaat
de jury dat ze leiden tot efficiënter, gemakkelijker of veiliger
werken, dat ze omzet-verhogend, kostenbesparend of margeverhogend zijn
en dat ze de kwaliteit van het horecaproduct verbeteren. Iedere
categoriejury bestaat uit een deskundige, twee actieve ondernemers en
een vertegenwoordiger van een horecavakblad.