Amsterdam RAI

Horecava 2002
10 dec 2001

14 NOMINATIES VOOR HORECAVA INNOVATION AWARD 2002

De beoordeling van de inzendingen voor de Horecava Innovation Award 2002 heeft 14 nominaties opgeleverd. De jury kreeg in totaal ruim 130 aanmeldingen onder ogen, verdeeld over vier categorieën. Het grote aantal ingezonden producten voor Food & Beverage en Equipment (resp. 50 en 40) leidde in die categorieën tot vier genomineerden. Op de eerste dag van de Horecava, 7 januari, worden de winnaars bekend gemaakt. Bovendien zijn alle genomineerde producten en dienten te zien in het informatieve innovatie-paviljoen op de beursvloer.

De 14 genomineerde producten zijn:

Food & Beverage:


- Oriëntaalse kant-en-klaar gerechten van De Indische - Ecologisch koffieconcept Mex Eco van Peeze

- Zuivelsnack Breaker van Friesche Vlag

- Quality Cuisine aardappelbodems van Quality Cuisine / Limburg Patisserie

Interior & Design:


- Friteszak met geïntegreerd sausreservoir van Zalpak
- Decanteerkaraf Pro Vino van Schott Zwiesel

- T-Tip, onderzetter gebruikte theezakjes van @dvancement4u
Equipment:


- Elektrische glaspoleermachine GlasClar van Madrissa
- Pvc-vloertegels Wala van Borchert Systemen

- Stapelbaar bierglas Amsterdammer van Interbrew Nederland
- Glasversnippersysteem van Bottlenecker

Services:


- Software ResV3 voor restaurant reserveringen van RESweb
- Handboek Gastronomie van Handboek Gastronomie

- Virtual Dessert voor creëren/calculeren desserts van Schöller Direct
Voor deze tweede editie konden fabrikanten en leveranciers producten aanmelden die na 1 januari 2001 op de Nederlandse horeca- en catering-markt zijn verschenen. De wedstrijd stond open voor iedereen, dus niet alleen voor deelnemers aan de Horecava. De jury heeft de inzendingen beoordeeld op hun innovatieve karakter. Daaronder verstaat de jury dat ze leiden tot efficiënter, gemakkelijker of veiliger werken, dat ze omzet-verhogend, kostenbesparend of margeverhogend zijn en dat ze de kwaliteit van het horecaproduct verbeteren. Iedere categoriejury bestaat uit een deskundige, twee actieve ondernemers en een vertegenwoordiger van een horecavakblad.