Koninklijke bibliotheek

Bibliopolis: Internationaal congres 'The future history of the book'

7-8 (9) november 2002 Den Haag, Koninklijke Bibliotheek

Bibliopolis, het elektronische informatiesysteem voor de geschiedenis van het gedrukte boek in Nederland, zal gepresenteerd worden tijdens de internationale conferentie 'The Future History of the Book'.

Het thema van deze conferentie is: de invloed van nieuwe media op het boekhistorisch onderzoek en nieuwe richtingen in de geschiedenis van het boek. Op de beide ochtenden zullen lezingen gehouden worden. Na de opening van het congres door W. van Drimmelen, bibliothecaris van de KB, houdt keynotespeaker Robert Darnton een lezing. Daarna wordt Bibliopolis gepresenteerd.
Op de ochtend van de tweede dag staat het Nederlandse boek centraal. José de Kruif, Berry Dongelmans, Lisa Kuitert en Adriaan van der Weel houden dan ieder een verhaal over het boek in Nederland waarbij ze aandacht besteden aan de aspecten die de Nederlandse situatie bijzonder maken ten opzichte van het buitenland en aan trends & gaps in het boekhistorisch onderzoek in Nederland.
Tijdens de middagen worden discussieworkshops georganiseerd over onderwerpen die passen binnen het thema van het congres: Bibliopolis: benefits and shortcomings; Books vs hypermedia; Historical resources of the future; Imaging; Interfacing; Copyright. Een drietal sprekers houdt een inleiding waarna deelnemers aan de workshops met hen in discussie kunnen gaan. Het congres wordt besloten met een lezing van de andere keynotespeaker, David McKitterick.

De voertaal van het congres is Engels.
Een congres dat u niet mag missen. Noteer deze data alvast in uw agenda! Voor meer informatie en inschrijving:
http://www.kb.nl/coop/bibliopoliscongres.

Koninklijke Bibliotheek - Nationale bibliotheek van Nederland