Stichting Bouw Research

SBR organiseert op 7 november een discussiebijeenkomst over ICT-ontwikkelingen in de bouw. De bijeenkomst staat in het teken van de introductie van de nieuwe SBR-publicatie 'Visie ICT en Bouw'. SBR nodigt u van harte uit voor een korte discussiegerichte bijeenkomst in uw regio, van 15.00 tot 18.30 uur. Denk en praat mee over de gevolgen van de groeiende rol van ICT in de bouw.

De informatie- en communicatietechnologie (ICT) kan en zal de komende jaren veel invloed hebben op de bouw. Bouwbedrijven, architecten- en ingenieursbureaus kunnen niet meer om ICT heen. Door ICT verandert de manier waarop we in de bouw gewend zijn met elkaar te werken. Door ICT ontstaan nieuwe producten, gaan processen sneller en veranderen systemen. Wat kan ICT betekenen voor uw bedrijf en hoe vertaalt u dit naar uw bedrijfsbeleid en marktbenadering?

SBR organiseert drie discussiebijeenkomsten over ICT-ontwikkelingen in de bouw. De bijeenkomsten staan in het teken van de introductie van de nieuwe SBR-publicatie 'Visie ICT en Bouw'. SBR nodigt u van harte uit voor een korte discussiegerichte bijeenkomst in uw regio, van 15.00 tot 18.30 uur. Denk en praat mee over de gevolgen van de groeiende rol van ICT in de bouw. Ir. D. Spekkink, auteur van de SBR-publicatie 'Visie ICT en Bouw' en vele andere ICT- gerelateerde publicaties, zal in zijn lezing ingaan op de kansen en mogelijkheden van ICT voor bouwend Nederland. Dr. ir. J.W.F. Wamelink (directeur van Infocus Management Consultants BV en als universitair docent verbonden aan de TU Eindhoven), spreekt over de praktische toepasbaarheid van de ICT-ontwikkelingen in de bouw. Veel van de kennis is afkomstig uit de nieuwe SBR-publicatie 'Visie ICT en Bouw', die in november 2002 uitkomt.

Praktische invalshoek
In hun inleiding geven de beide sprekers een aanzet tot een discussie over de gevolgen van de ontwikkelingen voor de bouwpartners. Onder leiding van een deskundige zullen zij ingaan op vragen uit de praktijk en onderzoeksresultaten met betrekking tot ICT van universiteiten en hogescholen. U ontdekt welke toepassingen u vandaag al kunt gebruiken. Hoe u alles uit ICT haalt en wat automatisering kan betekenen voor uw bedrijfsvoering. Ervaringen die u bovendien ter plekke kunt delen met uw collega's.

Voor wie bestemd?
Tijdens de middagen ligt de nadruk op de vraag hoe de individuele ondernemer moet inspelen op de veranderingen als gevolg van ICT. Het programma is interessant voor verantwoordelijken met name op het gebied van strategie en ICT, van bouwbedrijven, architecten- en ingenieursbureaus.

Datum en locatie van uw keuze
De bijeenkomsten worden gehouden op drie locaties in Nederland. 7 november : Mercure Hotel Dordrecht
14 november : Mercure Hotel Nulde/Putten
28 november : Mercure Hotel Den Haag

Deelnamekosten
De kosten van deelname bedragen ¤ 150,- ex BTW per persoon. Elke deelnemer ontvangt gratis de SBR- publicatie 'Visie ICT en bouw' (normale prijs ¤ 29,50). Bij de toegangsprijs is inbegrepen ontvangst met koffie en een afsluitende borrel.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:
15.00 uur Ontvangst
15.30 uur Welkomstwoord
15.40 uur Ir. D. Spekkink
Visie op ICT in de bouw
16.10 uur Dr. ir. J.W.F Wamelink
De praktische toepasbaarheid van de ICT-ontwikkelingen in de bouw 16.40 uur Pauze
17.00 uur Discussie
18.00 uur Borrel

Aanmelden?

Via dit formulier kunt u zich aanmelden. Fax het formulier naar: 010-413 01 75. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging met een factuur en een routebeschrijving naar de door u gekozen locatie. Wij ontmoeten u graag op een van de bijeenkomsten! Indien u niet deelneemt aan de bijeenkomst, kunt u uiteraard wel de publicatie 'Visie ICT en Bouw' à ¤ 29,50 bestellen (excl. BTW en verzendkosten).