Gemeente Borsele

Persbericht

Start jeugdparticipatieproject `whoZnext' Borsele

Heinkenszand, 5 november 200

Op donderdag 7 november aanstaande wordt door de wethouder sportzaken van de gemeente Borsele mevr. M. Vermue-Vermue en dhr. H.T. Kienhuis van Sport Zeeland het convenant voor het `whoZnext'-project Borsele ondertekend. De ondertekening vindt om 16.30 uur plaats in het gemeentehuis te Heinkenszand. Dit project maakt deel uit van het totale breedtesportproject `Borsele Beweegt'. WhoZnext is bedoeld om de jeugd van 14 t/m 18 jaar de gelegenheid te geven om sportactiviteiten te organiseren, die aansluiten bij de wensen en behoeften van de eigen doelgroep.

Het is de bedoeling dat in de komende maanden in meerdere kernen van de gemeente Borsele een whoZnextteam wordt samengesteld. Deze teams zullen gekoppeld worden aan bestaande sportverenigingen in deze kernen. Daarnaast is er nu reeds een team gevormd, dat bestaat uit niet aan een sportvereniging verbonden jongeren.

Al deze teams krijgen de opdracht om gedurende de 2 jaar dat het project gaat duren, per jaar 3 activiteiten te organiseren. Daarnaast zal er eens per jaar een grootschalige activiteit plaatsvinden voor alle jongeren in de gemeente Borsele. Het doel van dit project is om de jeugdparticipatie binnen de sport te bevorderen.

Voor de uitvoering van deze activiteiten is geld beschikbaar gesteld door de gemeente Borsele en de provincie Zeeland. De begeleiding zal worden verzorgd door Gerben Schram, die hiervoor voor 6 uur per week is ingehuurd binnen het breedtesportproject `Borsele Beweegt'.

Tijdens de ondertekening van het convenant zal aan het reeds geformeerde whoZnextteam de nodige materialen worden uitgereikt, waardoor de leden herkenbaar zijn als whoZnextteamlid, zoals een sporttas, een sweater enz..