Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 6-11-2002 3e Persbericht van woensdag 6 november 2002

Eindhoven: Aanpak overlast binnenstad
De politie heeft woensdagmiddag vanaf 12.00 uur tot woensdagavond 21.00 uur gerichte controles uitgevoerd op personen die in de Eindhovense binnenstad telkens voor overlast zorgen. De actie werd door 21 agenten uitgevoerd in de omgeving van de Deken van Somerenstraat, de Heuvel Galerie, de Vestdijk en de Kerkstraat en directe omgeving van die straten. Winkeliers en publiek klagen al langere tijd over de voortdurende overlast die door een groep drugsgebruikers en drugshandelaars wordt veroorzaakt in de binnenstad. Gedurende de actie zijn twaalf personen ( hoofdzakelijk inwoners van Eindhoven) aangehouden vanwege het handelen of het in bezit hebben van drugs. Een persoon werd aangehouden omdat hij een mes in zijn bezit had. Vijf personen kregen een bekeuring vanwege het rondhangen in portieken, openlijk drugs gebruiken en het lastig vallen van publiek. De politie nam een kleine hoeveelheid drugs in beslag.

Eindhoven: Agressieve winkeldief aangehouden
Woensdag rond 14.00 uur is op de Vestdijk een 32-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man werd in een kledingwinkel van de Heuvel Galerie door personeel op heterdaad betrapt tijdens diefstal van kleding. Toen het personeel van de winkel de man wilde aanhouden werd hij agressief en sloeg en schopte om zich heen. Een personeelslid liep daardoor verwondingen aan zijn hand op en moest daarvoor in een ziekenhuis worden behandeld. De man, die er vandoor ging, werd door gewaarschuwde agenten aangehouden. In eerste aanleg gaf de dader een valse naam op. Op de afdeling waar zijn logies werd voorbereid werd hij herkend. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden
Woensdag om 12.40 uur is op de Frederiklaan een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een auto aan de Gagelstraat. Daar werd een autoradio uit een auto gestolen. Agenten vonden de autoradio en een aantal kabels terug in bosjes vlakbij de plaats waar de verdachte werd aangehouden. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Son: Gewapende overval
Woensdagmiddag rond 15.00 uur heeft een nog onbekende man een gewapende overval gepleegd op sigarenwinkel aan de Nieuwstraat in Son. De overvaller kwam de winkel binnen en bedreigde de 66-jarige eigenaar met een vuistvuurwapen. Hij eiste het geld, telefoonkaarten en de strippenkaarten van het openbaar vervoer. Onder de dreiging van het vuurwapen gaf de winkelier zijn geld, telefoonkaarten en een aantal strippenkaarten af aan de overvaller. De overvaller is een zeer donkere man van ongeveer 20 jaar oud. Hij was ongeveer 1.70 meter groot en had een tenger postuur. Hij droeg en licht groene baseball-cap, een zwarte korte leren jack, een blauwe spijkerbroek en witte hoge sportschoenen.

Geldrop: Diefstal auto
Tussen maandag 4 november en woensdag 12.00 uur is op de Schoutstraat een groene Renault Megane 16 E met het kenteken NN-LX-60 gestolen.

Helmond: Door het lint
In een woning aan de Mierloseweg in Helmond zijn woensdag rond 15.15 uur drie Helmonders aangehouden. Aanleiding tot de aanhouding was een gesprek dat op het politiebureau gevoerd werd tussen een 32-jarige Helmondse en een agent. Toen dit niet naar wens van de Helmondse verliep liep ze scheldend en tierend het bureau uit. Kort daarop kwamen twee mannen verhaal halen. Omdat ze niet wilden wachten werd er gescholden en een agent beledigd. De agent ging met een collega achter een van de mannen aan om hem aan te houden. De Helmonder zette het op een lopen en vluchtte het erf op van een woning aan de Mierloseweg. Tijdens de aanhouding van de man werd de agent aangevallen door de 32-jarige Helmondse en even later door een 54-jarige Helmondse. De man rukte zich los en viel de andere agent aan. Die gebruikte pepperspray om de man te bedaren. De 54-jarige Helmondse viel vervolgens de andere agent aan maar ook zij kreeg een dosis pepperspray. Ook de 32-jarige vrouw deed nog een poging de agent aan te vallen maar ook zij werd met pepperspray bespoten. Die vrouw vluchtte de woning in. Daar werd zij even later aangehouden door agenten die te hulp kwamen. Een van de agenten werd door de vrouw in zijn duim gebeten. De agent heeft zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen. De drie Helmonders zijn op het politiebureau ingesloten.

Helmond: Snelheidscontroles
Woensdag tussen 10.30 en 12.30 uur heeft de politie een snelheidscontrole uitgevoerd op de President Rooseveltlaan. De politie controleerde 1737 voertuigen. Daarvan reden er 123 te snel. Hoogste snelheid 84 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Op de Hoofdstraat zijn 257 bestuurders bekeurd die te hard reden. Daar controleerde de politie woensdagmiddag tussen 13.40 en 16.00 uur. De snelste reed 66 km/u. Ter plaatse is 30 km/u toegestaan.

Budel: Zakkenrollen
Woensdagmiddag tussen 15.30 en 16.00 uur is bij een 38-jarige Budelse haar portemonnee gestolen. De vrouw was aan het winkelen op het Capucijnerplein. Haar portemonnee met ongeveer 25 euro werd uit haar jaszak gestolen.

Mierlo: Snelheidscontroles
De politie heeft woensdag tussen 14.00 en 14.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester Verheugtstraat. Niemand reed sneller dan de toegestane maximum snelheid.

Woensdagmiddag tussen 15.00 en 16.15 uur werd gecontroleerd op de Santheuvel West in Mierlo. Hier gingen vijf snelheidsovertreders op de bon. De snelste reed 78 km/u. ter plaatse is 50 km/u toegestaan.