Politie Midden- en West Brabant

Aanhoudingen na Willem II - FC Twente

Tilburg, 6 november 2002

TILBURG - Na de bekerwedstrijd Willem II - FC Twente, die vanavond in het Willem II - stadion werd gespeeld, is het op het voorterrein van dit stadion, tot een treffen gekomen tussen enkele tientallen, geschat wordt tussen de 50 en 60, Willem II- en FC Twente supporters.

De Tilburgse politie heeft in totaal vier supporters aangehouden. Drie FC Twente- en een Willem II - supporter. De Twente supporters worden verdacht van openlijke geweldpleging tegen een Willem II - steward en twee politieagenten. Bij deze schermutselingen liepen deze laatste licht letsel op.

Een Willem II - supporter werd ook aangehouden. Ook hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging tegen een Willem II - steward.

Ook tijdens de wedstrijd dreigde er even een treffen tussen Willem II- en Twente supporters. Dat gebeurde op het moment dat de later aangehouden Willem II - supporter een vlag weg hing van de Eerste Divisieclub Go Ahead Eagles uit Deventer. Dit gebaar zette kennelijk kwaad bloed bij de Twente aanhang maar kordaat optreden van de Willem II - stewards kon verder onheil voorkomen.

Voor en tijdens de wedstrijd Willem II - Twente zette de Tilburgse politie ongeveer 40 dienders in om de wedstrijd te begeleiden. Bij het treffen op het voorterrein van het Willem II - stadion kreeg de politie assistentie van collega`s die elders in het district in dienst waren.

De aangehouden verdachte zijn ingesloten.

Bron: Carel Bouman