Ingezonden persbericht


Utrecht, 7 november 2002
Referentie: FO1-19/928/AtH/CR

Persbericht

Databank 'Wooninitiatieven' is klaar

In bijna ieder leven komt een moment waarop kinderen het ouderlijk huis verlaten. Dat geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Net als ieder ander kiezen zij het liefst zelf wanneer zij onder een ander dak gaan wonen. Maar anders dan veel andere mensen, blijven zij na het verhuizen extra ondersteuning nodig hebben.

De Federatie van Ouderverenigingen beschikt nu over een databank voor 'Wooninitiatieven'. Deze databank is bedoeld voor ouders en familieleden die de regie in eigen hand willen nemen. Zij realiseren zelf een woning, en zorg en ondersteuning, voor hun zoon of dochter met een verstandelijke beperking.

Steeds meer ouders of familieleden nemen het heft in eigen handen. Zij organiseren zelf woning, en zorg en ondersteuning voor hun zoon of dochter met een verstandelijke beperking. Door zelf het initiatief te nemen, houden zij meer zeggenschap, over waar en hoe hun zoon of dochter woont en welke zorg en ondersteuning hij of zij krijgt.

De ouderverenigingen bieden deze ouders en familieleden de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen door middel van een databank voor wooninitiatieven.

Met behulp van deze databank kunnen ouders en familieleden kennis en ervaring delen. Ook kunnen zij afspraken maken om samen een wooninitiatief te realiseren. Daarnaast is de databank een instrument voor medewerkers van de ouderverenigingen om op een effectieve manier diensten aan te bieden.

De databank is alleen toegankelijk voor ouders en familieleden die staan ingeschreven in de databank en lid zijn van een van de ouderverenigingen.

De databank bevindt zich op de internetpagina van de Federatie van Ouderverenigingen (www.fvo.nl) onder het kopje 'Netwerken'.


___
Noot voor de redactie,