Gemeente Rotterdam

(07-11) Het oude Luxor Theater aan de Kruiskade blijft voorlopig in gebruik. Het College van B. en W. heeft besloten om de programmering in het eerste half jaar van 2003 voort te zetten. Het oude Luxor Theater zal in die periode voorstellingen voor een groot publiek programmeren, zoals muziektheater en cabaret.

De aanvankelijke verwachting was dat het oude Luxor Theater aan de Kruiskade per 1 januari 2003 zijn deuren zou sluiten om plaats te maken voor de bouw van een nieuw middelgroot theater. Dit nieuwe theater is opgenomen in de plannen voor de te bouwen toren op de hoek van de Kruiskade en de Coolsingel. Door verschillende oorzaken loopt de bouw van de toren vertraging op. Onder andere wordt bekeken of het gebouw, dat in eerste instantie was bedoeld voor alleen kantoren, ook geschikt gemaakt kan worden voor woningen.

Het college heeft besloten het oude Luxor Theater voorlopig nog een half jaar te programmeren omdat sluiting van het theater directe gevolgen heeft voor de uitstraling van de binnenstad. Cultuurwethouder Stefan Hulman: "Het theater trekt gemiddeld 700 bezoekers per avond en versterkt de levendigheid op en rond de Kruiskade. Een geblindeerde gevel zal niet bijdragen aan het gevoel van veiligheid van passanten. Daarom hebben we besloten om de programmering voorlopig voort te zetten".