Provincie Utrecht

Persbericht

Goed gesprek Raad van Bestuur Meander Medisch Centrum en provincie Utrecht

Op korte termijn stakeholdersoverleg

7-11-2002
De Raad van Bestuur van Meander Medisch Centrum (MMC) zal op korte termijn een stakeholdersoverleg bijeenroepen. In dat overleg zal ook het concept-implementatieplan worden besproken dat onlangs aan partijen werd toegestuurd. Dit conceptplan wordt in december door de Raad van Bestuur definitief vastgesteld. Dat is ook de wens van gedeputeerde Kamp, die op woensdag 6 november een gesprek met de Raad van Bestuur van MMC had over de toekomst van de ziekenhuiszorg in de regio Eemland.
Meer overleg gewenst
Het concept-implementatieplan is een uitwerking van het Addendum functieverdeelplan, dat dit voorjaar na overleg met de stakeholders is vastgesteld naar aanleiding van het onafhankelijke adviesrapport van de commissie Kraaijeveld-Wouters. Het Addendum beschrijft de toekomstige verdeling van de ziekenhuisfuncties van Meander Medisch Centrum over de locaties Baarn, Soest en Amersfoort (Lichtenberg en Elisabeth). Het
concept-implementatieplan is voor een groot aantal functies een nadere praktische uitwerking van het Addendum functieverdeelplan. Voor een aantal functies geriatrie en spoedeisende hulp) echter af van de voornemens in het Addendum. De Raad van Bestuur heeft dit afgelopen woensdag in het overleg uiteengezet. Kamp heeft begrip voor de uitleg en heeft de Raad van Bestuur verzocht deze toelichting ook in het stakeholdersoverleg te geven. Bovendien wil zij graag dat de stakeholders in de gelegenheid worden gesteld hierop te reageren en de Raad van Bestuur van advies te dienen over de verdere aanpak. De Raad van Bestuur heeft toegezegd vóór de definitieve vaststelling van het definitieve implementatieplan het stakeholdersoverleg bijeen te roepen. De Raad van Bestuur heeft de gedeputeerde laten weten voor dat stakeholdersoverleg ook de verdere uitwerking van de toekomstige zorgvisie van het ziekenhuis en de verklaringsaanvraag van de vervangende nieuwbouw in Amersfoort te agenderen.

Meer informatie: Sari Klatter, telefoon 030 - 258 2042 of Sari.Klatter@provincie-utrecht.nl