Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 07 november 2002

Team Loon op Zand:

Zakkenrollerij
KAATSHEUVEL: Een inwoonster van Kaatsheuvel is woensdagmiddag 06 november
slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Tijdens het winkelen had de vrouw haar portemonnee
in haar boodschappentas zitten. In een onbewaakt ogenblik is de portemonnee gestolen.
In de portemonnee zaten naast een geldbedrag ook bankpasjes en klantenkaarten.
De politie heeft van de vrouw een aangifte opgenomen.

Snelheidscontrole op verzoek van omwonenden KAATSHEUVEL: Omwonenden van de Marktstraat hadden bij de wijkagent hun beklag gedaan over te hard rijden in hun straat. Dit was reden voor de wijkagent om een snelheidscontrole te organiseren. In totaal is van 93 passerende voertuigen de snelheid gemeten. Hierbij reden 85 voertuigen 55km/u of zachter.

- 5 voertuigen reden tussen 55 en 60 km/u en
- 2 voertuigen reden tussen 65 en 70 km/u.
- 1 bromfiets reed 42 km/u Door de omwonenden werd aangegeven dat er overdag minder problemen waren met de snelheden. Er zou vooral `s-avonds na de spits vrij hard gereden worden. De politie blijft aandacht houden voor het verkeersgedrag in de Marktstraat in Kaatsheuvel.

Team Geertruidenberg - Drimmelen:

14-jarige meisje gewond bij aanrijding GEERTRUIDENBERG: Op woensdagavond 6 november omstreeks 22.15 uur vond er een verkeersongeval plaats op het Plantsoen in Geertruidenberg. Een 15 jarige meisje reed vermoedelijk tegen het eenrichtingverkeer in op het Plantsoen. Ze kwam daarbij frontaal in aanrijding met een naderende personenauto. Ze liep daarbij een lichte hoofdwond op. Ze is per ambulance naar het Pasteurziekenhuis in Oosterhout vervoerd en kon na behandeling weer naar huis. Het letsel dat het meisje opliep bestond waarschijnlijk uit een gescheurde wenkbrauw en een lichte hersenschudding.

Snelheidscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN: De politie hield snelheidscontroles in de gemeente Drimmelen. Deze controles worden gehouden op uitdrukkelijk verzoek van het gemeentebestuur. De controles zijn bedoeld om sluipverkeer te weren.
Locatie : Molenstraat Terheijden (50 km/u toegestaan) Aantal passanten : 216
Overtredingen : 11 (hoogste snelheid 68 km per uur) Locatie : 30 km-zone in de Spoorstraat Hooge Zwaluwe Aantal passanten : 279 Overtredingen : 23 (hoogste snelheid 55 km per uur) Locatie : 30 km-zone op de Kerkdijk in Helkant Aantal passanten : 205 Overtredingen : 23 (hoogste snelheid 55 km per uur) Locatie : Crullaan in Made (50 km/u toegestaan) Aantal passanten : 820
Overtredingen : 25
Hoogste snelheid : 72 km per uur

Zakkenrollerij
RAAMSDONKSVEER: Op woensdagmiddag 6 november 2002 viel een vrouw uit Raamsdonksveer ten prooi aan zakkenrollers. De vrouw werd in een supermarkt
aangesproken door een onbekende jongen, die haar aansprak in de Engelse taal. De jongen wilde graag weten waar een bepaald product stond. De portemonnee van de vrouw lag ondertussen in een mand, die in de winkelwagen stond. Er waren in totaal waarschijnlijk vier jongeren in de leeftijd van 20 tot 25 jaar in haar buurt. Tijdens dit afleiden moet een van de anderen de portemonnee gestolen hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Team Waalwijk:

Bekeuringen bij autogordelcontrole GEMEENTE WAALWIJK: De politie schreef diverse bekeuringen uit bij controles op de draagplicht van autogordels. Op de Schoolstraat in Waspik controleerde de politie 17 automobilisten. Vijf van hen waren in overtreding en kregen een boete van 40,- In Sprang-Capelle op de Heistraat zijn 20 auto`s gecontroleerd. Daarbij vielen vier bekeuringen Op de Beneden Kerkstraat in Waspik waren drie van de 15 gecontroleerde bestuurders in overtreding. Tot slot kreeg een automobilist een bekeuring omdat hij zijn gordel niet droeg op de Nieuwevaart te Sprang-Capelle. Er werden daar 16 auto`s gecontroleerd. En passant kreeg op de A59 een bestuurder een bekeuring voor het niet handsfree mobiel bellen.

Team Oosterhout:

Politie arresteert drie winkeldieven OOSTERHOUT: De politie surveilleerde donderdag 7 november 2002, in burger, in het winkelcentrum Arendshof in Oosterhout. De speciale aandacht ging uit naar zakkenrollers. Zakkenrollers werden niet gesignaleerd, wel werden drie winkeldieven op heterdaad aangehouden. Het gaat om een 37 jarige man uit Zeewolde en twee vrouwen afkomstig uit Waspik. Het trio viel op door hun opvallende gedrag. Bij observatie stelde de politie vast dat ze een goederen uit een winkel stalen. De politie ging toen toe aanhouding over. Bij de fouillering stuitte de politie ook nog eens op 9000 US dollars en 6400 euro. Deze bankbiljetten zijn door de politie inbeslag genomen. De technische recherche onderzoekt de bankbiljetten op hun echtheid. De politie maakt proces-verbaal op tegen de drie verdachten.

Twee fietsers botsen
OOSTERHOUT: Op donderdag 7 november 2002 rond 13.30 uur botsten twee fietsers op elkaar op het Aletta Jacobspad. De voorste fietser, een 62 jarige inwoonster van Oosterhout, wilde rechtsaf de Hoefakker inslaan. Achter haar reed een minderjarige jongen uit Oosterhout, die linksaf wilde slaan. Bij de manoeuvre raakten de beiden fietsers elkaar, waardoor ze allebei ten val kwamen. De vrouw raakte licht gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De jongen bleef ongedeerd.

Tasjesroof
OOSTERHOUT: De politie onderzoekt een tasjesroof die plaatsvond op 06 november 2002 rond 15.15 uur op de Keiweg in Oosterhout. Het slachtoffer reed op haar fiets over de Keiweg in de richting van de Ridderstraat. Plotseling werd zij van rechts ingehaald door een jongen op de fiets. Deze griste haar schoudertas uit het mandje, dat voor aan haar stuur hing. Zij kon nog net voorkomen dat zij te val raakte. Zij heeft vervolgens luidkeels roepend de achtervolging ingezet. De jongen was echter te snel en kon ontkomen. De politie heeft een aangifte van de vrouw opgenomen en Slachtofferhulp voor haar gewaarschuwd.

Kettingbotsing
OOSTERHOUT: Op woensdagmiddag 6 november omstreeks 17.45 uur vond er op de oostelijke rijbaan van de autosnelweg A-27 een kettingbotsing plaats. Het ongeval gebeurde net voor de afslag bij de Vijf Eikenweg (rijrichting Gorinchem). Het betrof een aantal kopstaart aanrijding met diverse voertuigen op de linker rijstrook. De politie is ongeveer een uur bezig geweest met de afhandeling van het ongeval. Hierbij is de oostelijke rijbaan van de A-27 tijdelijk gedeeltelijk afgesloten geweest. Uiteraard ontstond er door het ongeval filevorming. De gevolgen van de aanrijding bleven beperkt tot materiële schade.

Fietser gewond bij ongeval OOSTERHOUT: Op woensdagavond 6 november rond 19.00 uur raakte een fietser gewond bij een verkeersongeval op de Willemstraat. De fietser, een 63 jarige man uit Oosterhout, reed vermoedelijk tegen het eenrichtingverkeer in. Een automobilist zag het slachtoffer daarbij vermoedelijk over het hoofd. De onfortuinlijke fietser kwam daarbij ten val. Door de val had de man heel veel last van zijn rechter heup. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bron: Jeroen Steenmeijer