Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-11-2002 Heerlen; bromfietscontroles, 12 bromfietsen inbeslaggenomen Donderdag, 7 november 2002

District Heerlen

Heerlen;bromfietscontrole, 12 bromfietsen inbeslaggenomen De politie van de basiseenheid Heerlen-Zuid heeft vandaag, donderdag 7 november 2002 (van 13.00 tot 20.00 uur) in Heerlen Zuid en in Heerlen Centrum een bromfietscontrole gehouden. Daarbij werden totaal 80 bekeuringen / processen verbaal uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van onder meer een te hoog motorvermogen (opgevoerd), geen of slecht werkende remmen, kale banden tot het niet hebben van een bromfietscertificaat. Daarnaast nam de politie van de totaal 116 tijdens de controle-actie gecontroleerde bromfietsen, totaal 12 bromfietsen (zo`n 10 procent) in beslag, dit omdat de politie aanwijzingen kreeg dat deze bromfietsen mogelijk van diefstal afkomstig zijn en dit verder moet worden onderzocht / de precieze herkomst moet worden vastgesteld. Er werd een bromfietsbestuurder aangehouden omdat die weigerde dat de politie zijn bromfiets in beslag- / meenam (aangehouden wegens het belemmeren / hinderen van de politie in diens ambtsuitoefening). Een bromfietsbestuurder trachtte zich aan een controle te onttrekken en reed er vandoor. Hij kon na een achtervolging in de kraag worden gegrepen.
Tien motorrijders van de politie haalden tijdens de controle-actie her en der in Heerlen Zuid en in Heerlen Centrum totaal 116 bromfietsbestuurders op en dirigeerden die naar het politiebureau. Daar werden de bromfietsbestuurders gecontroleerd en werden de bromfietsen aan een nader technisch onderzoek onderworpen (onder meer middels enkele zogenaamde rollen-banken waarop de bromfietsen op hun motorvermogen werden gecontroleerd). De politie gaat de komende tijd vaker van dergelijke controles houden.