Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 7-11-2002 3e Persbericht van 7 november 2002

Eindhoven: Verkeerscontrole
Tijdens een verkeerscontrole op de Piuslaan zijn donderdag tussen 14.30 en 17.00 uur twaalf personen bekeurd. Er werd bekeurd voor: autogordel(5), roodlicht negeren (3), niet handsfree telefoneren in de auto (2) bromfietser zonder bromfietscertificaat (1) en het rijden op het fietspad in plaats van op de rijbaan (1).

Eindhoven: Taxichauffeur beroofd
Donderdagmiddag rond 17.30 uur is op de Roostenlaan een 25-jarige taxichauffeur uit Eindhoven beroofd. De chauffeur stond met zijn taxi stil voor de verkeerslichten op de Roostenlaan. Voor en achter hem stonden andere autos. Een man kwam naar de taxi toe en tikte op het raam. De chauffeur opende het portierraam een stukje . De dader greep een mes en zette dat bij de taxichauffeur op de keel. Hij eiste zijn geld. Nadat de chauffeur hem ruim 100 euro had geven is de dader te voet vertrokken. De dader is een ongeveer 30 jaar oude man. Hij heeft een normaal postuur en is tussen de 1.75 en 1.80 meter groot. De man heeft rode haren en een rode snor. Hij droeg een zwarte Nike-muts, een blauwe jas met zwarte strepen op de mouwen en een donkere broek.

Waalre: Verkeersongeval
Een 21-jarige Helmonder is donderdag rond 17.15 uur gewond geraakt toen hij werd aangereden door een personenauto. De man was op de Gestelsestraat uit een vrachtauto (bijrijder) gestapt om een pakketje te bezorgen. Hij stak voor de vrachtauto de straat over. Hij werd aangereden door een auto die in de richting Burgemeester Mollaan reed. De auto werd bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Valkenswaard. De man is met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Helmond: Inbraak woning
Tussen zondag en donderdagochtend is ingebroken in een woning aan de Gladiolenstraat. De bewoners waren bezig met een verhuizing. De achterdeur is opengebroken en de daders hebben een computer en een bos sleutels meegenomen.

Someren: Snelheidscontrole
Donderdag is tussen 9.30 en 11.45 uur op de Kanaaldijk Zuid een snelheidscontrole gehouden. De politie zette 72 bestuurders op de bon. De snelste reed 125 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Asten: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 13.20 en 15.40 uur is in Asten op de Meijelseweg een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 88 automobilisten op de bon gezet. De snelste reed 136 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Eersel: snelheidscontrole
Donderdag tussen 16.15 en 18.00 uur is op de Postelseweg in Eersel een snelheidscontrole gehouden. De politie gebruikte daarvoor een lasergun. Er zijn 15 automobilisten bekeurd die te hard reden. De hoogste snelheid was 133 km/u. ter plaatse is 80 km/u toegestaan.